Segítem a negyven pluszos nőket és az anyukákat a mindennapi stílusuk megtalálásában és a személyiségük megerősítésében

Olvasási idő 5 perc
Tóth Judit Munka Közben (2)

A Neosys és a HELLO BIZNISZ közös pályázatán kiválasztásra került az az öt vállalkozás, amelyek 20 órás coaching és szervezetfejlesztési tanácsadásban részesülnek. Az egyik sikeres pályázó Tóth Judit, aki sminkeléssel, stílustanácsadással foglalkozik. Életcélja, hogy még több nőt gyönyörűvé varázsoljon. Nagyon örült a lehetőségnek, mert szinte biztos abban, hogy a tanácsadás hatalmas lendületet ad majd szerelemből végzett munkájának.  

Mivel foglalkozik vállalkozásod, a Makeupstyledesign?

Sminkeléssel, stílus és- színtanácsadással, gardróbrendezéssel foglalkozom, valamint szívügyem a magyar divattervezők munkáinak népszerűsítése. Külkereskedelmi főiskolán végeztem külgazdaság szakon, éveken át egy autóipari multi régiós központjában dolgoztam marketingesként, majd egy kisebb magyar cégnél voltam hasonló pozícióban. Sok mindent megtanultam, s mindennap hálát adok ezért, de a szívem mélyén éreztem, hogy valami hiányzik. Hiányzott a kreativitásom kibontakoztatása. Még 2008-ban végeztem el egy sminktanfolyamot, Jónás Katánál tanultam. Nem csak a technikát, hanem az attitűdöt is: alázatot, emberekkel való kommunikációt, eleganciát. Sokáig mellékállásban, majd kicsi gyerekeim mellett sminkeltem, de többre vágytam. Ez volt a kezdet valami máshoz.

Nem csak Juditot terelte új utakra az anyaság. Ismerd meg Fruzsina történetét is!

Ma már teljes idődet ennek szenteled…

Amire elhivatott az ember, azt nem tudja kikerülni. Amire a jóisten teremtett minket, azt előbb-utóbb csinálnunk kell, különben állandósul az életünkben egyfajta hiányérzet, szomorúság, frusztráció. Furcsa, de nekem a vírus miatt kialakult helyzet adta meg a végső lökést. Elvégeztem egy divat- és stílustervező okj-s képzést, és egy színtudománnyal kapcsolatos tanfolyamot. A karantén idején egészen helyreállt a fejemben, hogyan is nézzen ki a vállalkozásom. Ki mertem magamnak mondani, hogy az emberek segítéséből szeretnék boldogságot nyerni és megélni. Fő célcsoportom az anyukák, őket érzem, értem száz százalékosan, hiszen egy anya öltözködése és sminkelése, egészen más rutint követ, mint egy gyermektelen nő.  Másképp kell megszólítani, és segíteni is.

Kinek ajánlod a szolgáltatásod?

Az anyukák mellett a negyven pluszos nők küzdenek az öltözködéssel, nagy igény van a stílusváltásra akár az életközépi válság, akár egy munkahelycsere miatt. Akik hozzám fordulnak, egyszerűen nem azt a nőt látják a tükörben, akit szeretnének.  Fontos, milyen benyomást akarunk kelteni, mit akarunk sugallni magunkról. Ebben segítem a nőket, saját mindennapi stílusuk megtalálásában, ami megerősíti a személyiségüket. Emellett szeretném, ha az öltözködés a tudatosságról is szólna, ha impulzusvásárlás helyett környezettudatosan és bölcsen döntenénk a ruhadarabjainkat illetően. Hosszútávon ez viszi előrébb a világot. Nem trendinek kell lenni, hanem önazonosnak.

Mit is jelent a személyes márka? Olvasd el a témáról a Balogh Máriával és Balogh Péterrel készült interjút.

Hogy találtál rá a Hello Biznisz pályázatára?

Nem vagyok törtető, önmenedzselő típus, inkább megtalálnak a lehetőségek. Az egyik legjobb és legrégebbi barátnőm mutatta meg a pályázati lehetőséget. Egy ideig nem foglalkoztam vele, de ő fogta a kezem és segített, bíztatott, hogy nekem helyem van a pályázók közt. Regisztráltam, és vártam az első online interjút. A beszélgetés annyira jól sikerült, hogy elkapott egy érzés: ki fognak választani a szerencsés öt közé, akik ingyen coachinggal gazdagíthatják tudásukat. Az interjúztatók támogatóak és kedvesek, lelkesek voltak, szárnyakat kaptam a beszélgetéstől.

Mit vársz a coachingtól?

Azt a fajta üzleti tudatosság meglelését, ami hiányzik belőlem. Érzelmi ember vagyok, nem gyakorlatias. Nem vagyok racionális semmilyen szinten, de aki üzletet akar építeni, abból nem hiányozhat a pragmatikusság sem. Tehát szeretnék szert tenni némi pénzügyi tudatosságra, döntéshozatali készségre. Egy vállalkozás vezetése szervezettséget kíván, és biztos vagyok benne, hogy a szervezetfejlesztési tanácsadás során választ kapok olyan kérdésekre, hogyan tudok a gyakorlatban költségvetést, üzleti tervet készíteni. Eddig nem igazán figyeltem, mennyi a bevétel és mire megy el, alig tudok bánni a pénzzel. Szeretném megtanulni, milyen professzionális eszközökkel tudom gondosan vezetni a cégemmel kapcsolatos pénzügyeket.

Tanácsokkal az üzlet is könnyebben megy. Itt olvashatsz a Neosys tevékenységéről!

Van olyan terület, ami teljesen ismeretlen számodra, de a tanácsadás segítségével szívesen felderítenéd?

Egyáltalán nem ismerem azokat a lehetőségeket, amivel ügyesebben és professzionálisan fejleszthetem a vállalkozást. Például a pályázatírást, a megszerezhető támogatásokat, az állami segítséget, a hasznos vállalkozói fórumokat stb. Remélem ebben is segítséget kapok majd.

A kreativitás kizárja a gyakorlatiasságot?

Önfejlesztő típus vagyok, sok könyvet olvasok, mit hogyan kell csinálni, ezért biztos vagyok benne, hogy a coaching sokat ad majd nekem. A gyakorlatias készségek nagyon fontosak. Sok kreatív ember tele van ötlettel és lelkesedéssel, mégis elvész a való világban. Nagy ugrás lesz a fejlődésemben, ha valaki képes szabályos mederbe terelni a szárnyaló fantáziámat. Például gondban vagyok az időmenedzsmenttel, itt is sokszor érzelmi alapon osztom be a nap 24 óráját, de az ösztönösség helyett törekednék a hatékonyságra. Ha egy mondatban kéne összefoglalni: szeretném, ha a kreatív munkavégzésem gyakorlatias keretek között, hatékonyan működne.

Mi inspirál a munkádban?

A jó könyvek, az utazások, az érdekes beszélgetések, podcastok, és az olyan emberek társasága, akik hasonlóan gondolkodnak a világról. Optimizmusért nem kell a szomszédba mennem, a pozitív életszemléletet szüleimtől örököltem. Sajnos nem élhették meg ezt a szakaszát az életemnek, de azt gondolom, büszkék rám odafentről. Olykor elbizonytalanodom, hogy negyven felett még mindig lassan haladok, de aztán megnyugtatom magam, hogy nem tudhatom, mennyi munka van mások sikere, gyorsasága mögött. Hogy mi minden történt, mielőtt egy üzlet beindult.  Igazából hálás ember vagyok, van egy lányom, egy fiam, boldog családom, azt csinálom, amit szeretek, és ha minden jól megy, még 30-40 évig is segíthetek az embereknek, és átadhatom ennek a vállalkozásnak a lehetőségét a gyerekeimnek. A küldetésem: több boldog nőt látni magam körül.

Sin Bettina

Mondd el véleményedet a cikkről

Mondd el véleményedet a cikkről, hogy minél jobb tartalmat tudjunk írni számodra!

Írd le, mi meghallgatjuk!

Oszd meg a cikket!

  Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Hírek, események, új termékek és még sok más vár rád hírlevelünkön!


  Kijelentem, hogy elfogadom az Adatvédelmi Szabályzatot.

  Ha szeretnél ehhez hasonló tartalmakról értesítést kapni, akkor
  regisztrálj a hírlevelünkre!

   Hírek, események, új termékek és még sok más vár rád hírlevelünkön!


   Kijelentem, hogy elfogadom az Adatvédelmi Szabályzatot.