Változnak a számlázási szabályok: segít a Billzone.eu

Bigpreview 1080x610 0629

Új számlázási szabályok lépnek életbe július 1-jétől. Légy felkészült, tudj mindent a változásról és ismerd meg a Billzone.eu online számlázót!

Szinte még csak most ébredünk fel a GDPR okozta változásokból, de máris egy újabb és igen fontos szabályváltozás előtt állunk. Ha saját vállalkozásod van, most különösen körültekintőnek kell lenned: súlyos bírságokat szabhatnak ki rád, ha esetleg valamit elmulasztasz.

2018. július 1-jével jön a NAV online számlázás, mely fontos változtatásokat von maga után. Végigvesszük, hogy mit kell tudnod az új szabályozásról és hogyan lehet számodra észrevehetetlen a változás a Billzone.eu online számlázó által!

Amit tudnod kell a változásokról!

A július 1-jén életbe lépő új számlázási szabályokra komoly figyelmet kell fordítanod vállalkozóként! Az új rendelet szerint a NAV részére számlaadatokat kell szolgáltatnod azokról a számlákról, melyeket belföldi cég számára állítottál ki és 100.000 forint feletti áfa tartalommal rendelkeznek. Fontos, hogy a szabályozás minden hazai vállalkozást érint: akár nagyvállalatról, akár adószámos magánszemélyről van szó.

Egyelőre a számla adótartalmának összeghatára szabja csak meg az adatszolgáltatás beküldésének igényét. Ha a számlázás magánszemély számára történik, vagy pedig devizás számláról van szó, akkor nem szükséges adatot szolgáltatni a NAV-nak.

A számla kiállítását követően 5 napon belül, online meg kell történnie az adatszolgáltatásnak. Amit pedig jó tudni még, hogy kézi számla során az 500.000 forint vagy afeletti összegű áfa esetében már a számlakibocsátás utáni napon fel kell vinni az adatokat az online felületre.

Ha mulasztottál, jelentős büntetésre számíts!

Egyelőre úgy néz ki, hogy július 1-je után egyáltalán nincsen türelmi idő, tehát rögtön érkezhet a büntetés, ha nem teszel eleget a szabályozásnak. Minden egyes esetet egyedileg bírálnak majd el: azt vizsgálják, hogy a nem teljesítés, tehát a szabályszegés mögött áll-e adócsalási szándék vagy sem. A NAV irányába történő adatszolgáltatás elmulasztása esetén számlánként 500.000 forint értékű adóbírságot szabhat ki rád az adóhatóság.

És akkor most mit tegyél?

Ha nem az online, hanem a kézi számlázás híve vagy, akkor mindig a NAV online számlázási felületén kell a számláid adatait rögzítened. Ehhez pedig regisztrálnod kell először a felületen. Ha viszont számlázó programot használsz, akkor az automatikusan továbbítja a számla adatait a NAV-nak – csak amennyiben 100.000 forint feletti áfája van a számládnak -, így semmilyen egyéb feladatod nincs vele.

Tehát a legfontosabb, hogy egy megbízható és teljeskörű online számlázó szoftvert találj, mellyel akadályok nélkül fogadhatod az új változásokat. Mi a Billzone.eu számlázó rendszert ajánljuk számodra!

Billzone.eu: a felkészült számlázó

A Billzone.eu számlázó rendszer készen áll a változásokra, könnyen kezelhető bárki számára, rengeteg hasznos funkcióval rendelkezik és itthoni projektjeid mellett, nemzetközi szinten is használhatod a programot. Nézzük is, hogy mit kell tudnod róla!

Maximális biztonság

A Billzone.eu online számlázó, így telepítés nélkül tudod használni: bárhonnan, bármikor könnyen elérheted és kezelheted a nap 24 órájában – egy igazán felhasználóbarát felületről van szó. Teljes biztonságban tudhatod az adataidat, hiszen kétlépcsős belépéssel juthatsz csak be a szoftverbe. Minden belépésnél egy egyszerhasználatos jelszót kapsz, ez még tovább emeli a biztonságot.

Mindent tud, amit egy régi számlázó. Sőt!

Egyaránt állíthatsz ki papír alapú számlát, és elektronikus számlát is, így lényegében a hagyományos számlázó programokhoz nagyon hasonlít a rendszer. Az e-számla használatakor nemcsak, hogy nincs plusz költséged a papír és a posta miatt, de még környezetbarát megoldást is választottál.

Mindig naprakész a jogszabályokkal kapcsolatban

A számlázó folyamatosan követi a jogszabályváltozásokat és ennek megfelelően automatikusan frissül is, így neked csak tudnod kell a változásokról, de nem kell csinálnod semmilyen plusz feladatot. Az EU és a hazai szabályozásnak is megfelel a számlakibocsátása, így az Európai Unió bármely országában befogadhatóak lesznek a kiállított számláid.

Nemzetközi szinten is használhatod

Többnyelvű sablonokat találsz a rendszerben, amely jelentősen megkönnyíti azt, hogy EU-n belül is használd a programot. Maga a felület számos nyelven elérhető, így külföldi vállalkozásoknak is jó választás lehet. Akár deviza számlát is adhatsz: tehát nemzetközi üzlet során is alkalmazhatod a programot.

Mindent egy helyen tárolhatsz

Az online rendszernek köszönhetően eltűnnek a papírhegyek, nincs szükséged többé kinyomtatva egy mappában lefűzve tárolnod a számlákat. Így amellett, hogy rengeteg papírt és pénzt spórolsz meg a nyomtatási költségek eltűnésével, többé nem kell aggódnod amiatt, hogy elveszítesz egy számlát. Arról nem is beszélve, hogy akár 10 éven keresztül is hozzáférhetsz online a számláidhoz, és bármikor letöltheted őket.

Könnyebb ügyfélkapcsolatok

Egy emailen keresztül könnyedén elküldheted ügyfelednek a számláját, melyet egy linken keresztül 90 napon át bármikor letölthet. Ami az egészben a legjobb, hogy értesítést kapsz arról, hogy ő lementette-e vagy sem – így elkerülhetitek az esetleges félreértéseket a számlák körül, mert feketén-fehéren minden nyomon követhető.

Automatizálható: nem kell mindent neked csinálnod

A számlázás folyamatát automatizálhatod is: nem neked kell egyesével kiállítanod a számlákat, hanem egyszerre többet is létrehozhatsz. Emellett egy hozzáférési felületen keresztül importálhatod a számlák adatait, így nem kell mindent kézzel begépelned a rendszerbe. Ha számos ügyfeled van, vagy sok számlát állítasz ki, esetleg egy webáruházat üzemeltetsz, akkor ez a funkció egy álom lesz számodra.

A legfontosabb, hogy mindig tisztában legyél a pontos jogszabályváltozásokkal, és bízz az online számlázódban! Ha megfelelő szoftvert választasz, nem lehet problémád az új számlázási szabályokból sem. A Billzone.eu pedig olyan sokszínű és felhasználóbarát, hogy minden igényednek megfelelhet, ha bizalmat szavazol neki!

Mondd el véleményedet a cikkről

Mondd el véleményedet a cikkről, hogy minél jobb tartalmat tudjunk írni számodra!

Átlag értékelés 5 / 5. Összes értékelés: 1

Legyél te az első, aki értékeli a cikket!

Termékajánló

 • Billzone
  Billzone
  Bárhonnan, bármikor elérhető interneten keresztül, költséghatékony és környezetbarát.
  Megnézem

Oszd meg a cikket!

  Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Hírek, események, új termékek és még sok más vár rád hírlevelünkön!


  Kijelentem, hogy elfogadom az Adatvédelmi Szabályzatot.

  Termékajánló

  • Billzone
   Billzone
   Bárhonnan, bármikor elérhető interneten keresztül, költséghatékony és környezetbarát.
   Megnézem

  Ha szeretnél ehhez hasonló tartalmakról értesítést kapni, akkor
  regisztrálj a hírlevelünkre!

   Hírek, események, új termékek és még sok más vár rád hírlevelünkön!


   Kijelentem, hogy elfogadom az Adatvédelmi Szabályzatot.