3 ingyenes Google eszköz, amivel kiválaszthatod, mely kulcsszavakra optimalizáld a honlapodat + letölthető útmutató

Olvasási idő 3 perc

Cikkünkben az ideális kulcsszavak megtalálásához adunk tippeket, továbbá egy gyakorlati útmutató segítségével betekintést nyújtunk a Google Kulcsszótervező használatába.

Rövid időn belül szép eredményeket érhetsz el PPC hirdetésekkel vagy a közösségi média platformok által biztosított fizetett eléréssel. Ha hosszú távon gondolkodsz, akkor érdemes a fizetett forrásoktól függetlenedni, e-mail listát építeni vagy épp a keresőkben elért organikus helyezéseidet javítani. A megfelelő kulcsszavak megtalálására nem csak a Google Kulcsszótervezőjét használhatod, sokszor a keresőoptimalizáláshoz szükséges információ már rég a kezünkben van, gondoljunk csak a futó PPC kampányainkra vagy a Search Console nyújtotta adatokra.

Mi a teendő, ha az organikus találatok közötti helyezéseidet szeretnéd javítani? Válaszd ki a számodra releváns kulcsszavakat, amelyek alapján a későbbiekben a honlapodat optimalizálhatod. Mutatunk néhány ingyenes eszközt, amit felhasználhatsz hozzá!

1. Google Ads kulcsszólista

Ha PPC hirdetéseket futtatunk, akkor azokat a kulcsszavakat amiért fizetünk – üzletileg releváns kifejezések lévén – nagy valószínűleg oldalunk optimalizálásához is felhasználhatjuk.

A Google Ads felületén belül a Minden kampány – Keresési kampány fülön belül a Kulcsszavak panelen belül érhetjük el a célzott kifejezéseket. Ha ezek szerint optimalizálod oldalaidat, nem csak a fizetett hirdetéseknél, hanem az organikus találatok között is jó helyen szerepelhetsz.

A fizetett hirdetések kulcsszavainak felhasználása egy egyszerű módja a SEO szempontból is releváns kifejezések megtalálásának, de korántsem a leghatékonyabb technika.

2. Mire rangsorol már az oldalad?

Talán a legfontosabb SEO eszköz, az oldalunk organikus találatok közötti helyezését monitorozó, a Google saját eszköz, a Search Console.

A Search Console oldalunkba való bekötése a számtalan bővítménynek és integrációnak hála, technikai affinitás nélkül is könnyen elvégezhető.

A Search Console segítségével többek között megkaphatjuk azokat a kulcsszavakat, amelyekre megjelenik oldalunk a Google keresési találatai között, de nem elég előkelő helyen ahhoz, hogy a keresések kattintással végződjenek. Ilyen módon lehetséges a kifejezésre való optimalizálással a helyezéseket és így az átkattintások számát növelni.

Az eszköz Teljesítmény menüpontjában a Lekérdezések fül alatt találod azokat a kifejezéseket, amelyekre oldalad megjelenik a Google-ben. Ha ezeket a kifejezéseket Megjelenések szerint csökkenő sorrendbe állítod, akkor megkapod azokat a kulcsszavakat, amelyekre sokan keresnek és már meg is jelenik az oldalad.

Az így kapott kulcsszavakat érdemes üzleti szempontok szerint értékelni, mivel előfordulhatnak a tevékenységedhez nem kapcsolódó kifejezések is.

A releváns kulcsszavak esetében pedig érdemes a kifejezésre megjelenő oldalt optimalizálni.

3. Google Kulcsszótervező

A SEO szempontból fontos kifejezések megtalálásában a legnagyobb adatbázissal és így a legtöbb ötlettel rendelkező eszköz a Google Kulcsszótervezője.

Bár költés nélküli Google Ads fiókkal csupán sávos mennyiséget kapunk az egyes kifejezések havi keresési mennyiségére (hányan keresnek az adott kifejezésre egy hónapban), de ezekkel a számokkal is tudunk dolgozni. A legtöbb induló, organikus forgalom nélküli weboldal számára egyébként is a kattintás alapú hirdetések jelentik a forgalma jelentős részét.

 • De hogyan használd a Kulcsszótervezőt?
 • Milyen kifejezés legyen a kiinduló kulcsszavad?
 • Hogyan kémkedhetsz versenytársad kulcsszavai iránt?

A Google Kulcsszótervező használatának gyakorlati példákon keresztüli bemutatásával mindhárom kérdésre választ adunk letölthető anyagban! Kattints az útmutatóért!

A cikket és az útmutatót a BP Digital SEO ügynökség szakértői készítették, Híres Norbert és Szesztay Péter közreműködésével.

Mondd el véleményedet a cikkről

Mondd el véleményedet a cikkről, hogy minél jobb tartalmat tudjunk írni számodra!

Átlag értékelés 2.4 / 5. Összes értékelés: 5

Legyél te az első, aki értékeli a cikket!

Oszd meg a cikket!

  Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Hírek, események, új termékek és még sok más vár rád hírlevelünkön!


  Kijelentem, hogy elfogadom az Adatvédelmi Szabályzatot.

  Ha szeretnél ehhez hasonló tartalmakról értesítést kapni, akkor
  regisztrálj a hírlevelünkre!

   Hírek, események, új termékek és még sok más vár rád hírlevelünkön!


   Kijelentem, hogy elfogadom az Adatvédelmi Szabályzatot.