Vida Ágnes: “Az arctalan, távolságtartó, személytelen kommunikációt el kell kerülni.”

Olvasási idő 3 perc
Vida Ágnes influencer

Miért fontos egy vállalatvezetőnek tudatos online kommunikációt, személyes márkaépítést folytatni? 11 mini-interjúból álló sorozattal járjuk körbe ezt a kérdést. Megkérdeztünk szakértőket, kutatókat, kommunikációs szakembereket és magukat a vállalkozókat is a kérdésekről.

Vida Ágnes pszichológust, online marketing tanácsadót (Gazdagmami Kft) kérdeztük a vállalatvezetők tudatos személyes márkaépítéséről és még sok minden másról.

Miért fontos egy vállalatvezetőnek tudatos online kommunikációt, személyes márkaépítést folytatni?

A vásárlók figyelmét és bizalmát elsősorban a személyes kapcsolódáson keresztül lehet megszerezni. Az emberek emberekhez kötődnek, nem arctalan cégekhez, ezért fontos, hogy a kommunikációnk személyes és emberközpontú legyen.

Cégvezetőnek a személyes márkaépítést javaslod, vagy a céges oldalon való jobb megjelenést?

Mindkettő működhet, csak az a fontos, hogy mindkettő emberi és őszinte legyen, emberekhez szóljon és közösséget építsen. Az arctalan, távolságtartó, személytelen kommunikációt el kell kerülni.

Milyen konkrét (monetizálható) eredményei vannak véleményed szerint a B2B influencer aktivitásnak (tudatos online jelenlétnek)?

A legkézzelfoghatóbb előnye a jobb vásárlási konverzió, ami azzal magyarázható, hogy az így szerzett vevő sokkal jobban bízik a vállalkozásban, ugyanakkor alaposabb vásárlási döntést is tud hozni, mert jobban megismerte a másikat.

Milyen felületen érdemes aktív kommunikációt folytatnia egy cégvezetőnek?

A felületet elsősorban a célcsoporthoz kell igazítani, ott érdemes kezdeni, ahol a célcsoportunk van. A legtöbb esetben ez a Facebook, de egyre több felhasználót érhetünk el az Instagramon és a Pinteresten is. A Pinterest egyféle jolly joker a közösségi média felületek világában, mert a Google képkeresőjéből is hozhat látogatókat és a saját felületén belül is sokan keresnek. Nem feledkezhetünk meg azokról a felhasználókról sem, akik a keresőben kutatnak tartalmak, válaszok után, őket egy bloggal vagy Youtube csatornával érhetjük el a legkönnyebben, ha pedig a szakmánkban elsősorban szemtől szemben értékesítünk, akkor megkerülhetetlen eszköz a LinkedIn. Induló vállalkozásoknak azt szoktam tanácsolni, elsőként válasszanak ki egy, vagy legfeljebb 2 eszközt és azon kezdjenek el kommunikálni, és amikor már rutinosak, megismerték a célcsoportjukat, tudják, milyen tartalmak működnek, akkor bővítsék az eszköztárukat.

Neked mi a személyes stratégiád a saját jelenléteddel kapcsolatban? Mennyi időt fordítasz hetente a jelenléted ápolásával-építésével, milyen indikátorokat figyelsz influenceri aktivitásoddal kapcsolatban

Én két vállalkozásom felületeit (Facebook, Instagram, Youtube és blog) kezelem. Naponta átlagosan 30-40 percet foglalkozom a tartalmak előállításával, tartalomnaptár alapján dolgozom és sok tartalmat előre megtervezek, időzítek, illetve minden nap megválaszolom a hozzászólásokat is.

A mini-interjú sorozatot Lévai Richárd és Káli György készítette a májusban bemutatott Influexpert kutatáshoz, melynek eredményeiről itt írtunk: Kik a legbefolyásosabb hazai szakmai influencerek a Facebookon?

Ha kedvet kaptál a tudatosabb online kommunikációhoz, személyes márkád bemutatásához a vállalkozásod ismertségének növelése mellett, akkor töltsd fel személyes profilodat a Hello Biznisz Klubra  (https://klub.hellobiznisz.hu/)!

Olvasd el a sorozat további részeit is!

Mondd el véleményedet a cikkről

Mondd el véleményedet a cikkről, hogy minél jobb tartalmat tudjunk írni számodra!

Átlag értékelés 4 / 5. Összes értékelés: 1

Legyél te az első, aki értékeli a cikket!

Oszd meg a cikket!

  Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Hírek, események, új termékek és még sok más vár rád hírlevelünkön!


  Kijelentem, hogy elfogadom az Adatvédelmi Szabályzatot.

  Ha szeretnél ehhez hasonló tartalmakról értesítést kapni, akkor
  regisztrálj a hírlevelünkre!

   Hírek, események, új termékek és még sok más vár rád hírlevelünkön!


   Kijelentem, hogy elfogadom az Adatvédelmi Szabályzatot.