Tényleg jobb a céges tarifacsomag?

Kkv 011 1080x610 0614

Sokan először csak egy-két fusimelót vállalnak el, és amikor azt látják, hogy ebben sikeresek, lassan fél-, majd egészállásban is vállalkozóvá válnak. Ebben a folyamatban a legtöbben szervesen „nőnek bele” a cégükbe, viszik a saját mobiljukat és az otthoni netet.

Időbe telik, mire a vállalkozók eljutnak oda, hogy a mobil- és internetszolgáltatásokat is cégként gondolkodva vegyék meg, pedig sok kedvezmény és néhány meglepő bónusz jár érte. 

Nem egy vállalkozás jött már létre évek alatt úgy, hogy az ügyvezető nem rögtön egy profi céggel, hanem valami pluszmunkával kezdte. Ebbe persze a saját telefonjával, a saját tarifacsomaggal és nettel vágott bele.

A saját iroda hozta

„Azt gondolom, hogy a vállalkozás első fázisaiban, amikor az otthon végezhető freelancer munkánál tart valaki, nagyon egyszerű döntés a magánmobilt, a saját internet-előfizetést használni. Velem legalábbis ez történt” – mondta el a kezdetekről szólva Túri Márton. Az ujraterveztem.hu alapítója, a WellYou Kreatív ügynökség ügyvezetője.
Szerinte alapvetően akkor változik meg ez a hozzáállás, amikor a munkavégzés és a magánélet helye fizikailag is elválik egymástól. „Amikor az otthoni freelancer munkáról irodai munkára váltottam, irodát béreltem, akkor már kézenfekvő volt, hogy céges előfizetésekben gondolkodom.

Az irodával együtt a vállalkozás technikai kommunikációját is meg kellett újítani.

Az elején nem volt egészen tudatos a döntés, mert gyorsan kellett lépni. Amikor azonban az első szerződésünk lejárt, számomra is meglepő volt, hogy mennyire megrohantak minket az ajánlatok.”

Túri Márton úgy látta, hogy ezek a kis- és középvállalkozásokra szabott csomagok több ponton kedvezőbbek, mint a magánszemélyek számára hirdetett megoldások. Nem csupán áraikban, hanem az általuk kínált szolgáltatások minőségét tekintve is.

Direkt a kkv-csomagot keresik

Mások nem gyorsan, hanem ellenkezőleg: körültekintően és tudatosan választanak. „Mi elég alapos döntési folyamat során mentünk végig ezen a kérdésen, és most egy olyan kkv-csomagban vagyunk, amelynek keretében a többi kisvállalkozást is ingyen hívjuk, akik ugyanebben a flottában vannak” – mondta el Répássy Zsuzsanna. Az ittaszezon.com ügyvezetője elmondta: ennél is fontosabb volt a magánmobilokról való váltásban a flotta, vagyis az, hogy a cég dolgozói ingyen hívják egymást, és elég jó az internetcsomag is. „Ha 11 ezer forintot fizetünk egy telefonra, ebbe sok minden belefér, szinte korlátlan hívás és sms, a netem pedig akkor merült ki egyszer, amikor egy egész sorozatot a telefonon néztem meg” – érzékelteti az arányokat.

Az ittaszezon.com csapata egyébként tudatosan keresi a vállalkozásoknak szóló kommunikációs ajánlatokat akkor is, ha nagyvállalatok globális megoldásairól, üzleti szoftverekről, felhőről, hasznos alkalmazásokról van szó.

A Google Drive, az Office és a Freedcamp kollaborációs szoftver is a tarsolyukban van, valamint grafikai megoldást is cégként vesznek igénybe. Ezekért fizetnek is, általában elég kedvező árat, természetesen a céges számláról.

Sok plusz van benne

A kkv-csomagok nem csupán abban kedvezőbbek, hogy olcsóbbak tudnak lenni, mint a magánszemélyeknek szóló ajánlatok. Az egyik legnagyobb előnyük a lakossági előfizetésekhez képest, hogy számos további ajánlatot adnak az alapelőfizetés mellé szériaként, vagy opcionálisan, amelyek kifejezetten hasznosak egy kisvállalkozás számára.

Van a piacon például olyan üzleti internetcsomag, amelyhez különféle üzleti szoftvercsomag, számlázórendszer és tárhely is választható!

Ezek hasznosságát nem is kell hangsúlyozni, Ha ehhez hozzávesszük azt, hogy egy csomó egyéb téren is kapunk cukorkákat, akkor világossá válik, hogy miért érdemes inkább a kkv-köpenyünket felvenni a szabadidőruhánk helyett, amikor előfizetésért fáradunk be valamelyik képviseletre.

A kkv-k számára kialakított csomagok számos ponton kedvezőbb feltételeket kínálnak a vállalkozóknak, mint a lakossági előfizetések:

Vállalkozások igényeire szabott előfizetési csomagok

Az üzleti előfizetések a vállalkozások igényei alapján kerültek kialakításra, nemzetközi hívásokat, magasabb adatkeret, flottakedvezményeket is magukban foglalhatnak. Az ügyfelek személyre szabható csomagok közül is választhatnak.

Céges flotta

Vállalkozásként a céges flotta lehetősége is vonzó lehet, amiben a kollégák ingyen hívhatják egymást.

Készülékkedvezmények

A legtöbb kkv-csomaghoz készülékkedvezmények is járnak. Mobilcsomagnál ez természetesen olcsóbban elérhető telefont jelent, üzleti internet esetében pedig akár egy tablet is lehet az ajándék.

Előfizetési kedvezmények

Üzleti előfizetéseknél gyakran találkozhatunk mennyiségi kedvezményekkel. Minél több előfizetést vesz igénybe egy vállalkozás, annál kedvezőbb áron vehetik azt igénybe. A mennyiségi kedvezmény már 2 mobilelőfizetés esetén is 10-15 százalékos spórolást jelenthet.

Költségelszámolás

Az üzleti csomagnál előny lehet, hogy el lehet számolni a költségét, így ha a vállalkozónak van céges és magán előfizetése, könnyebben külön tudja választani az üzleti és magánszférát.

Választható üzleti szoftverek

Csupa hasznos dolog, például számlázóprogram, vírusírtó vagy akár kedvezményes Office-csomag is járhat a kkv-előfizetés mellé. Ezek külön-külön megvásárolva néha annyiba kerülnének, mint maga az előfizetés, szóval érdemes ezeket is számba venni a döntésnél.

Tárhely a felhőben

Általában alap a felhő is, amely nem csak nagy tárhelyet, de folyamatos, távolról történő elérhetőséget, online közös munkát, és főleg biztonságot, folyamatos adatmentést jelent.

Gyors ügyfélkiszolgálás, saját kapcsolattartó

Ha mégis gond lenne, villámgyorsan azonosíthatjuk magunkat az ügyfélszolgálaton, ahol intézkednek. Ez érthető, hiszen az üzleti ügyfél talán még a magánszemélynél is nagyobb kincs.Mondd el véleményedet a cikkről

Mondd el véleményedet a cikkről, hogy minél jobb tartalmat tudjunk írni számodra!

Átlag értékelés 0 / 5. Összes értékelés: 0

Legyél te az első, aki értékeli a cikket!

Termékajánló

 • O365 Vallalati Alap Verzio
  O365
  Az Office 365 számtalan lehetőségeket biztosít a tartalmak létrehozására és megosztására, bármilyen eszközről is van szó.
  Megnézem

Oszd meg a cikket!

  Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Hírek, események, új termékek és még sok más vár rád hírlevelünkön!


  Kijelentem, hogy elfogadom az Adatvédelmi Szabályzatot.

  Termékajánló

  • O365 Vallalati Alap Verzio
   O365
   Az Office 365 számtalan lehetőségeket biztosít a tartalmak létrehozására és megosztására, bármilyen eszközről is van szó.
   Megnézem

  Ha szeretnél ehhez hasonló tartalmakról értesítést kapni, akkor
  regisztrálj a hírlevelünkre!

   Hírek, események, új termékek és még sok más vár rád hírlevelünkön!


   Kijelentem, hogy elfogadom az Adatvédelmi Szabályzatot.