Csupán egy kattintás a biztonság

Hellobiznisz Cikk Norton 1080x610

A láthatatlan testőr – Athos, Portos, Aramis, Norton

Eláruljuk miért életbevágóan fontos bizniszed biztonsága. És hogy mit kell tenned érte.

Veled is előfordult már, hogy nagy sebességgel verted a billentyűket az irodában este tízkor, ugyanis éjfélkor lejárt az egyik legfontosabb pályázat leadási határideje, nagyon elkaptad a fonalat, amikor pittyent a levelezőrendszered (jelezvén, hogy új üzeneted érkezett), megnézted: a legjobb barátod küldött egy meghívót a szombat esti sörözésre (csak rápillantok, hová megyünk, gondoltad), majd azzal a mozdulattal elszállt a teljes pályázat? A 100%-a. Szőröstül-bőröstül. Fájóan későn (öt másodperc múlva) esett le, hogy barátod a meghívóval együtt egy durva vírust is postázott neked. Természetesen akaratán kívül. Ekkor (ismét) szent elhatározást tettél, hogy beszerzed a legcool-abb vírusirtót.

Vagy mikor az üzleti konferencia szünetében legádázabb konkurensed nem feltétlenül publikus adatokat, tényeket, információkat osztott meg veled a saját cégedről? Cinikus vigyor kíséretében. Amitől megremegett kezedben a borospohár.

Volt, hogy szemtanúja voltál, amikor a legmegbízhatóbb kollégád kitöltött egy felettébb gyanús – a randizási szokásairól szóló – kérdőívet a céges okostelóján, majd elküldte egy itt és most meg nem nevezendő címre? Nem kis kockázatnak kitéve ezzel az egész vállalkozást, hiszen – potenciálisan – sok adat kerülhetett illetéktelen kezekbe.

Ha veled is megtörténtek már ilyen, vagy hasonló esetek, akkor eljött az ideje a hatékony vírusirtásnak. Hogy miért, azt itt foglaltuk össze.

Sajnos sok kisvállalkozónak a mindennapi rohanásban kevés figyelme jut cége biztonságára, adatvédelemére. Hisznek abban, hogy „én nem egy nagy multi vagyok, ki akarna tőlem adatokat lopni?”

Hihetetlen, de igen, neked is vannak céges, üzleti titkaid, információid, kreatív megoldásaid, céges adatbázisod, pályázati anyagaid, biznisz és magán telefonlistád, melyek nemcsak neked érnek sokat – képletesen dollármilliárdokat – hanem a versenytársaidnak, vagy egyszerű rosszakaróidnak is.

Szóval, itt az ideje, hogy a lakásod, autód, hétvégi házad, utazásaid és a kutyád (beépített chip) után annak biztonságával is foglalkozz, amiből mindezeket megteremtetted magadnak.

Mert Los Angelestől Tokióig, Sidneytől Fokvárosig és Nemesmedvestől Battonyáig a világ minden szegletében nap mint nap adatlopások és manipulációk, szivárogtatások és vírustámadások százezrei történnek. Miért pont Te lennél védve ellenük?

Oké, ennyi rossz hír után jöjjenek a jók!

Kezdjük azzal, hogy az üzleted biztonságához csupán néhány nagyon egyszerű szabályt kell betartanod: mindenekelőtt légy felkészült, védd a rendszereidet. Válassz bonyolult jelszavakat, és időnként cseréld azokat még bonyolultabbra.

Minderről – és még sok érdekes tennivalóról – itt már olvashattál.

A legfontosabb lépés: szerezz be egy vírusirtót.

Adódik a jogos kérdés: milyet? Hiszen ezerféle van: drága és olcsó (sőt, ingyenes), egy problémára fókuszáló vagy komplex megoldást nyújtó, színes és szagos. Ezért gyűjts adatot a termékekről, hasonlítsd össze a szolgáltatásaikat, kérd ki egy szakember véleményét. Keresd meg a vállalkozásodhoz legjobban illő megoldást.

Fontos szempont: ne csak a ma kihívásaira keress választ (terméket), hiszen a kibertérben – ahogy említettem – a gonosz emberek a nap 24 órájában egyre újabb vírusokat találnak ki. Nem véletlen: a világ legdinamikusabb iparágában „dolgoznak”. Ezért fel kell készülnöd a jövőre is!

Szerencsére a szándékos, vagy vétlen rosszakarók ellen léteznek olyanok is, akik segítségedre vannak e téren. Az egyik legjobb: a Norton Security.

Az ott dolgozó szakemberekre nyugodtan rábízhatod magad. Ők a termékeiket és a szolgáltatásaikat pont a te igényeidre igazították.

A Norton Security többféle licence-csomagja közül választhatsz hasznos segítőtársat a teljes üzletmenetedet lefedve. Itt akkora csomagot választhatsz, amibe az összes pécéd, laptopod, tableted és mobilod belefér. Így megvédheted mindegyiket és ne feledd, egy hónapig ingyenesen ki is próbálhatod! Kulcsszavakban: vírusok és egyéb kártevők elleni védelmet, netezés közben pedig böngészővédelmet élvezhetsz. A program véd a hamis és csaló webhelyek ellen. Megakadályozza, hogy ellopják az adataidat, személyazonosságodat. Nem engedi, hogy furcsa, gyanús online felületeken vásárolj. És spam-be rakja – mivel abban is felfedezi a vírust – a barátod sörözésre invitáló e-mailjét.

Az ellopott vagy elvesztett okostelefonodat és tabletedet távoli követéssel, SMS-el, vagy webhely útján megvédi az engedély nélküli használattól. Szükség esetén akár törli is az adatokat, nehogy illetéktelen kezekbe kerüljenek. Automatikusan zárolja a gépedben, telefonodban tárolt telefonkönyvedet. És még számos kreatív megoldással véd téged. Mint egy igazi testőr, láthatatlanul, a háttérben.

A többféle választható csomag bármelyikét most a Telekom Magenta Bónusz 1 programjában is megvásárolhatod. Csupán egy kattintás a biztonság. Ennyi.Mondd el véleményedet a cikkről

Mondd el véleményedet a cikkről, hogy minél jobb tartalmat tudjunk írni számodra!

Átlag értékelés 5 / 5. Összes értékelés: 2

Legyél te az első, aki értékeli a cikket!

Termékajánló

 • Norton Security Online
  Norton Security Online
  Optimális védelem mobil- és asztali eszközei számára, így a PC-it, Mac-jeit, okostelefonjait és táblagépeit mindig és mindenhol biztonságban tudhatja.
  Megnézem

Oszd meg a cikket!

  Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Hírek, események, új termékek és még sok más vár rád hírlevelünkön!


  Kijelentem, hogy elfogadom az Adatvédelmi Szabályzatot.

  Termékajánló

  • Norton Security Online
   Norton Security Online
   Optimális védelem mobil- és asztali eszközei számára, így a PC-it, Mac-jeit, okostelefonjait és táblagépeit mindig és mindenhol biztonságban tudhatja.
   Megnézem

  Ha szeretnél ehhez hasonló tartalmakról értesítést kapni, akkor
  regisztrálj a hírlevelünkre!

   Hírek, események, új termékek és még sok más vár rád hírlevelünkön!


   Kijelentem, hogy elfogadom az Adatvédelmi Szabályzatot.