Nincs más hátra, mint előre – miként lehet megőrizni a csapat összetartását a rendkívüli helyzet idején is?

Olvasási idő 4 perc
Bodogan Zsu

Nem gyors üzleti eredményeket, hanem a hosszabb távú jövő megalapozását és a csapat egységének növelését várja a tanácsadástól a Hello Biznisz és a Neosys közös pályázatának nyertese Bodogán-Takács Zsuzsanna, az Interword web & social operatív igazgatója.

Kérlek, mutasd be pár szóval az Interword-öt!

Veszprémi cég vagyunk, 2002-ben alakultunk, először egyedi honlapok készítését és karbantartását végeztük. Az elmúlt években tettünk komolyabb fókuszt a közösségi médiára és lettünk online marketing ügynökség. Én a férjem révén kerültem a céghez, és először hobbiszinten foglalkoztam ezzel a területtel, de a hobbi a hivatásommá vált néhány év után, és most már tulajdonos és vezető vagyok a cégben. Jelenleg hatan vagyunk a csapatban, fejlesztők, social marketing szakértők, illetve a férjem – aki az ügyvezető – és én, de már a nagyon közeli jövőben tervezzük a létszám bővítését.

Lehetőségként éljük meg, hogy nem Budapesten van a székhelyünk. Én amúgy is imádom Veszprémet, a város 2023-ban Európa Kulturális Fővárosa lesz a balatoni régióval karöltve, ami még több lehetőséget nyit a helyi vállalkozásoknak. A térségből remek megbízásaink voltak és az ügyfeleink között nem csak vállalkozások, hanem önkormányzatok, intézmények is szerepelnek. Számos veszprémi projektünk is volt. Többek között a Laczkó Dezső Múzeum, a Művészetek Háza, a Veszprémi Petőfi Színház és a Hangvilla honlapjait is ügynökségünk készítette. A legfőbb erősségeink a megbízhatóságunk, a szakértelmünk és a tapasztalatunk.

Milyen forrásból értesültél a tanácsadói programról?

A Telekom Hello Biznisz Klub révén találkoztam a lehetőséggel szeptemberben, és egy percig sem gondolkodtam azon, hogy jelentkezzem-e. Megnéztem a Neosys honlapját, és a tapasztalatuk egyből meggyőzött, hogy velük érdemes lenne együttműködni. Aztán amikor a kiválasztás során Zoom-on „személyesen” is találkoztunk, a kedvező benyomásom csak erősödött, éreztem, hogy jó kezekbe kerül az ember. És a jelek szerint ők is megláttak bennünk valamit…

Van valami konkrét nehézség, aminek a leküzdéséhez szeretnéd igénybe venni ezt a segítséget, vagy inkább csak általános, stratégiai iránymutatást vársz?

Mind a kettőből van. A csapat fele március óta home office-ból dolgozik, nem nagyon találkoztunk. Voltak nehézségek ezzel a felállással, személyi változásokra is sor került. Ezért számomra most az egyik legfontosabb célkitűzés a csapat összetartása, a kapcsolatok megőrzése a rendkívüli helyzet idején is. De jól jön majd némi segítség az üzletfejlesztésben is, egy kicsit a számok mögé nézni, javítani az értékesítésen és a marketingen. Ezeken túl egy kicsit körbejárjuk a személyes vezetői létemet is, lesz egy kis coaching is a tanácsadásban. Már volt egy beszélgetés a Neosys-tanácsadónkkal, annak során jelöltük ki pontosabban a célokat.

Előfordult már korábban, hogy szakértő segítségét vetted igénybe egy probléma megoldásához?

Csoportos coachingokon már vettem részt. Ilyen volt például a Google Agency Acceleration program. Ez egy pár hónapos, de nem személyre vagy cégre szabott oktatás volt, de ettől még nagyon hasznosnak találtam. A másik Pongor-Juhász Attila programja volt, ahol a marketingvonalat erősítettük. Ilyen egyéni tanácsadásban viszont még nem volt részem, de kíváncsian állok elébe. Biztosan kapok kellemetlen kérdéseket, amelyeket én magamnak soha nem tettem volna fel.

Mi lesz a program menete?

Húsz óra tanácsadást kaptuk nyereményként, és várhatóan hetente-kéthetente fogunk beszélgetni, a jelen helyzetre való tekintettel egyelőre csak Zoomon. Az első beszélgetésen már túl is vagyunk, ott beszéltük át az elérendő célokat és hogy milyen területekre fogunk összpontosítani.

Neked mi lesz a feladatod, mit kell beletenned az együttműködésbe?

Az biztos, hogy „házi feladatom” is lesz a beszélgetések között. Most interjúkat kell készítenem a csapattagokkal és egy-két külső féllel, hogy ők hogyan látják a vállalkozást, a csapatot és nem utolsósorban engem, mint vezetőt. Az üléseken pedig nyitottság, őszinteség és bizalom.

Mit remélsz a programtól, mennyiben lesz más a vállalkozásod és mennyiben leszel más te magad, amikor véget ér a program?

Erre nagyon nehéz válaszolni. Elsősorban nem konkrét üzleti célokat, bevételnövekedést vagy új ügyfelek megszerzését várom, de abban biztos vagyok, hogy komoly felismeréseim lesznek magamról, a csapatról és a cégről is. Reményeim szerint olyan útra lépek a Hello Biznisz és a Neosys segítségével, olyan változások indulhatnak el akár minden téren, amelyek megalapozzák a stratégiai növekedést, és hosszabb távon is biztosítják az Interword jövőjét.

Mondd el véleményedet a cikkről

Mondd el véleményedet a cikkről, hogy minél jobb tartalmat tudjunk írni számodra!

Átlag értékelés 5 / 5. Összes értékelés: 1

Legyél te az első, aki értékeli a cikket!

Oszd meg a cikket!

  Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Hírek, események, új termékek és még sok más vár rád hírlevelünkön!


  Kijelentem, hogy elfogadom az Adatvédelmi Szabályzatot.

  Ha szeretnél ehhez hasonló tartalmakról értesítést kapni, akkor
  regisztrálj a hírlevelünkre!

   Hírek, események, új termékek és még sok más vár rád hírlevelünkön!


   Kijelentem, hogy elfogadom az Adatvédelmi Szabályzatot.