Ne félj a géptől! – Online eszközök, amelyek segítik a cégvezetést

Istock 187126335 1080

Egy kisvállalkozás is nyugodtan működtethet profi informatikai rendszereket. Az online lehetőségek tárháza széles. Összegyűjtöttünk néhány praktikus tanácsot a CRM-mel, az intranettel, a Google-naptárral és a Facebookkal kapcsolatban.

Egy cégvezető legfontosabb feladata, hogy egyre hatékonyabbá tegye a munkavégzést, meghatározza az új célokat, és motiválja a csapatát. Ehhez gyors és egyszerű kommunikáció szükséges, valamint olyan felületek, amelyek tárolják és csoportosítják a munka közben keletkező adatokat.

A mindentudó CRM

A CRM-rendszerek megkönnyítik az ügyfelekkel való kapcsolattartást. Lehetővé teszik a papírmentes feladatkiosztást, és más értékesítést segítő lehetőségeket is kínálnak. Az ilyen szoftverek minden információt tárolnak a már megtörtént eladásokkal, megkeresésekkel, illetve a potenciális új partnerekkel kapcsolatban.

A CRM bevezetésének előnyei:

 • Az ügyfelekkel kapcsolatos információk visszakereshetők
 • Számos munkafolyamatot automatizál
 • Látványos riportok készíthetők gyorsan és egyszerűen
 • A munkatársak hatékonyabban tudnak dolgozni
 • Mérhetővé válik az ügyfelek elégedettsége
 • Vevőközpontú megoldásai támogatják a marketingkampányokat is

Az intranet csak a tiéd

Az intranet a belső hatékonyság növelésének egyik legjobb eszköze. Interaktív, kiváló felülete a belső kommunikációnak, és a munkaügyi feladatokat is nagyban támogatja. Az intranet gyakorlatilag a céged saját belső internete, amelyet tűzfal véd a világháló más részeitől.

 • Kiváló kommunikációs felület ez számodra, ha cégvezető vagy.
 •  Bevezetése révén megakadályozhatod, hogy olyan rendszerek keletkezzenek cégen belül, amelyek nem vagy csak nehézkesen képesek egymással kommunikálni.
 • Csak a megfelelő jogosultságokkal rendelkező munkatársak használhatják, ők viszont bárhonnan rá tudnak kapcsolódni.
 • Nem igényel nagy befektetést, működése viszont folyamatosan javítja a céged hatékonyságát.

A Google-naptár csodái

A Google naptárával jelentősen felgyorsítható a szervezés cégen belül (és kívül is). Ellenőrizhető, hogy a munkatársak mikor elérhetők, néhány kattintással megszervezhető egy megbeszélés. A naptár funkció nemcsak okostelefonról, tabletről érhető el, hanem szinkronizálható a Gmail levelezőrendszerrel, a Drive-val és a szintén sokak által használt Hangouts szolgáltatással.

 • A naptár közzétételével az ügyfeleket és a kollégákat is könnyű értesíteni egy eseményről vagy arról, hogy egy-egy vezető mikor érhető el.
 • Ellenőrizhető, hogy melyik tárgyaló, közösen használt helyiség vagy erőforrás (céges autó, nyomtató) szabad.
 •  Az egyéni igényeknek megfelelően beállítható az eseményhez kapcsolódó emlékeztető jelzés – így senki nem késik el a megbeszélésről vagy a tárgyalásról.
 • Létrehozható olyan csoportnaptár is, amelyhez mindenki vagy például egy-egy projekt tagjai férhetnek hozzá.

Mindenki ott van a Facebookon

A legismertebb közösségi oldal a munkatársaiddal folytatott belső, de a partnerekkel és ügyfelekkel folytatott külső kommunikációnak is kiváló terepe.

 • Ha zárt csoportot vagy eseményt hozol létre, csak az oda meghívott tagok látják a bejegyzéseket. A karácsonyi céges partival kapcsolatos információk vagy a béren kívüli juttatási rendszer megváltoztatásával kapcsolatos kérdések például nem tartoznak a külvilágra. Ezeket jobb szűk körben megbeszélni.
 • Ha viszont új kollégákat keresel bővülő csapatodba, formálnád a vállalkozásod saját brandjét is, érdemes létrehozni egy hivatalos céges Facebook-oldalt, amelyet bárki láthat. Itt értesítheted a tevékenységetek iránt érdeklődőket a legújabb elnyert munkákról, beruházásokról, fejlesztésekről, de közzéteheted az aktuális álláshirdetéseket is.
 • A Facebook pontos kimutatásokat ad arról, melyik posztot hányan látták, mikor nőtt meg a céges oldaladat kedvelők száma. Ezeket a statisztikákat böngészve elemezheted például, hogy a potenciális partnereid, leendő munkatársaid milyen tartalmakra kíváncsiak. Ez megkönnyíti a toborzást és a brandépítést is.

Összefoglalva: néhány egyszerű program segítségével nemcsak gyorsabb és hatékonyabb, hanem interaktívabb és biztonságosabb is lehet a céged működése. Ne félj használni ezeket az eszközöket!

Mondd el véleményedet a cikkről

Mondd el véleményedet a cikkről, hogy minél jobb tartalmat tudjunk írni számodra!

Átlag értékelés 0 / 5. Összes értékelés: 0

Legyél te az első, aki értékeli a cikket!

Termékajánló

 • Ne félj a géptől! – Online eszközök, amelyek segítik a cégvezetést
  MiniCRM
  A MiniCRM online értékesítés- és marketing-rendszerrel valamennyi ügyfelének adatait egy helyen kezelheti, és biztosíthatja az ügyfélszolgálati funkciókat, valamint a számlázást is.
  Megnézem

Oszd meg a cikket!

  Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Hírek, események, új termékek és még sok más vár rád hírlevelünkön!


  Kijelentem, hogy elfogadom az Adatvédelmi Szabályzatot.

  Termékajánló

  • Ne félj a géptől! – Online eszközök, amelyek segítik a cégvezetést
   MiniCRM
   A MiniCRM online értékesítés- és marketing-rendszerrel valamennyi ügyfelének adatait egy helyen kezelheti, és biztosíthatja az ügyfélszolgálati funkciókat, valamint a számlázást is.
   Megnézem

  Ha szeretnél ehhez hasonló tartalmakról értesítést kapni, akkor
  regisztrálj a hírlevelünkre!

   Hírek, események, új termékek és még sok más vár rád hírlevelünkön!


   Kijelentem, hogy elfogadom az Adatvédelmi Szabályzatot.