Faltól-falig wifi

Kerestél már másik ülőhelyet az irodában, hogy jobb legyen a wifi-kapcsolat? Van olyan sarka a raktárnak, ahonnan sehogyan sem lehet elérni az internetet? Lassul a net, ha még egy kolléga csatlakozik a hálózatra? Ha igen, itt az ideje, hogy felfedezd magadnak az okoswifi rendszert.

A wifi tipikusan azon megoldások közé tartozik, amelyekkel csak akkor foglalkozunk, ha valami problémánk van vele. Amíg működik, természetesnek és adottnak vesszük, hogy a lakás, iroda, üzem bármely pontján szabadon internetezhetünk. Ha azonban szakadozik, gyengül a jel, lassul az adatátvitel, netalántán teljességgel megszakad az összeköttetés, egyből eszünkbe jut, hogy kellene végre csinálni vele valamit. Ez a valami pedig most egyszerűbb, mint valaha: az Új Üzleti Net vagy Üzleti Net díjcsomagú Telekom üzleti vezetékes internet mellé elég előfizetni az Üzleti Okoswifi csomagok valamelyikére. A szolgáltatás lelkét a Telekom Wi-Fi Extra eszközök adják, amelyek a legújabb wifi-szabványt kihasználva juttatják el a nagysebességű internetet az üzlet, iroda, raktár, üzem vagyis az ingatlan minden sarkába.

Ebben pedig a tavaly véglegesített Wi-Fi 6 minden elődjét felülmúlja. Legnagyobb elméleti sebessége megközelíti a 10 gigabit/másodpercet, ami 40 százalékos növekedést jelent az ötödik, és több mint 16-szoros gyorsulást a negyedik generációhoz képest. (Az elméleti sebesség persze attól elméleti, hogy valós körülmények között a legritkább esetben lehet elérni.) Ahogy azonban az 5G mobilhálózatnak sem feltétlenül a nagyobb sebesség a legfontosabb előnye, úgy a Wi-Fi 6 is képes más jellemzőivel hódítani.

Ezek közül kiemelkedik, hogy a korábbinál több készüléknek képes stabil internetkapcsolatot nyújtani, miközben a lefedett terület is nagyobb. Különösen jól jöhet ez egy nagy alapterületű vagy többszintes üzletben, irodában, műhelyben működő kisvállalkozás számára. Nem csak a munkatársak tudnak szabadon netezni és akár nagy sávszélességet igénylő alkalmazásokat igénybe venni, de nem lesz gond az egyre jobban szaporodó IoT eszközökkel sem, mint például a biztonsági kamerák. Mindezeken túl a Wi-Fi 6 kisebb fogyasztású, vagyis a nem hálózati áramról működő laptopok, mobiltelefonok akkumulátorát is kevésbé fogyasztja. A biztonságot szolgálja, hogy az új szabvány támogatja a korábbinál erősebb WPA3 titkosítást is.

Az Üzleti Okoswifi csomag a router mellé több, a Wi-Fi 6 szabvány szerinti jelerősítő készüléket kínál (az S csomaghoz kettő, az M-hez három, az L-hez négy ilyen Telekom Wi-Fi Extra készülék jár, havi részletfizetés ellenében). A könnyen üzembe helyezhető eszközökkel a vezeték nélküli hálózat a telephely legeldugottabb sarkaiba is eljuttatható; az ideális elhelyezésben és a későbbi működtetésben pedig mobiltelefonra telepíthető alkalmazás segít. (A jelek terjedését nagymértékben befolyásolja az emeletek száma, a falak anyaga, vastagsága és például a falfűtés jelenléte.)

A Telekom az Üzleti Okoswifi csomaghoz tartozó Üzleti Wi-Fi asszisztencia szolgáltatással támogatja, hogy a wifi-hálózat kialakítása és működtetése gond nélkül menjen. A jelerősítő készülékekre és a felmerülő díjakra 90 napos díjmentes visszavásárlási garancia jár; telefonos szakértői támogatást lehet igénybe venni az esetleg felmerülő hibák kiküszöbölésére; a meghibásodott készülékeket az öt évre kiterjesztett garancia ideje alatt házhozszállítással cserélik.

Mindez egyetlen célt szolgál: hogy vállalkozásodban az internetkapcsolat minden körülmények között gyors és stabil legyen. Így te problémamentesen intézheted vállalkozásod ügyeit, vevőid pedig elégedettebbek lesznek szolgáltatásaiddal.

Mikor van szükséges az Okoswifire?

 • ha irodád, üzleted, üzemed kialakítása miatt egyetlen router nem biztosítja a wifi-lefedettséget
 • ha egyszerre öt-hat eszköznél több csatlakozik az internetre
 • ha többen használtok nagy sávszélességet igénylő alkalmazásokat (videóhívás, streaming)
 • ha az üzletmenethez nélkülözhetetlen a stabil internetkapcsolat

Szerző:
Schopp Attila – Telekom Hello Biznisz szerkesztőség

Mondd el véleményedet a cikkről

Mondd el véleményedet a cikkről, hogy minél jobb tartalmat tudjunk írni számodra!

Átlag értékelés 0 / 5. Összes értékelés: 0

Legyél te az első, aki értékeli a cikket!

Oszd meg a cikket!

  Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Hírek, események, új termékek és még sok más vár rád hírlevelünkön!


  Kijelentem, hogy elfogadom az Adatvédelmi Szabályzatot.

  Ha szeretnél ehhez hasonló tartalmakról értesítést kapni, akkor
  regisztrálj a hírlevelünkre!

   Hírek, események, új termékek és még sok más vár rád hírlevelünkön!


   Kijelentem, hogy elfogadom az Adatvédelmi Szabályzatot.