Péter története:

Megfelelő munkaerő digitális eszközökkel
A napelemek szerelésére jelentkező alkalmatlan villanyszerelőkből elege lett Péternek, ezért új eszközt vetett be: online kérdőív a jelöltek szűrésére. E remek eszköznek köszönhetően a minőségi munkaerő kiemelkedett a tömegből. Rövidebb lett a jelölt-szűrési folyamat, és a kérdőívek megmutatták, kivel érdemes egyáltalán interjúra leülni.

Ha neked is problémás a toborzás-kiválasztás, segítünk neked Péter D tervével.

Dsc 5651
Dsc 9671 2

Digitális toborzás-kiválasztási eszközökkel csökken a munka mennyisége, növekszik a megfelelő jelöltek száma.

Purkald Krisztina

A HR KOPÓ egyik alapítója

Egyszerű, könnyen másolható lépésekre bontva mutatjuk be Neked Péter D tervét.

Milestone 6
1 Lepes

Első lépés:

Az álláshirdetéssel kezdődik minden

A korábbi évek HR-es trendjével ellentétben nem az a cél, hogy nagy tömeget szólíts meg, hanem az, hogy szűk csoportot vonzzon be az álláshirdetésed: pontosan azokat, akik szerinted megfelelnének a munkára. Péter őszintén és határozottan fogalmazta meg a szükséges tudást, kompetenciákat és személyiséget, amely illik a meghiretett munkakörhöz, és jelezte, hogy egy online kérdőív megfelelő kitöltése szükséges az interjúra való továbbjutáshoz.

Milestone01 06
2 Lepes

Második lépés:

Egyszerűen és őszintén

Online kérdőív előállítására már számos ingyenes felület létezik, azonban egy egyszerű szöveges dokumentumot is használhatsz. Amint beérkeznek az állásra jelentkezések, azonnal – akár automata válaszlevélben – küldd meg a jelölteknek a kérdéseket! Egy egyszerű e-mailbe is beírhatod a kérdéseidet, amelyre a válaszokat várod. Péter online felületen elérhető kérdőívet készített, ez kényelmesebb a jelölteknek, kattintás után kitölthető.

Milestone02 06
3 Lepes

Harmadik lépés:

A kérdőívekkel kezdd a szűrést!

Az online kérdőív lesz a legjobb barátod a toborzás-kiválasztásban! Péter többet emberrel nem beszél a kérdőív kitöltése nélkül. Olyan valódi információkhoz jut hozzá, hogy csupán azok önéletrajzát nézi meg, akik megfelelő válaszokat adtak a kérdéseire. A szakmai tapasztalatra és tudásra kérdező kérdőívek felmérik az szakismeretet, a fizetésre, karrier-célokra, csapathoz való hozzáállásra feltett kérdések megmutatják a jelölt személyiségét.

Milestone03 06
4 Lepes

Negyedik lépés:

Az állásinterjú is jobb lesz

A kérdőívben már megválaszolt kérdéseket fel sem kell tenned az állásinterjún, viszont olyan többlettudással rendelkezel a jelöltről, amely segít a még hatékonyabb interjú elvégzésében. Csökken a jelölt-szűrési munka mennyisége, és növekszik a minőségi jelöltek száma. Véget ér a kellemetlen és felesleges (idő-pazarló) interjúk ideje. Fejlődik a munkáltatói brand is, mivel a jelöltek is érzik, hogy valaki komolyan foglalkozott velük.

Milestone04 06
5 Lepes

Ötödik lépés:

Sablonokkal gyorsabban, fesztelenül

Ugyanarra a munkakörre nem kell új kérdéseket megfogalmaznod, akármikor előveheted, amint új munkaerőfelvételre van szükséged az adott munkakörhöz. Péter végiggondolta, hogy mi az, ami számára miden munkatársával kapcsolatban fontos megválaszolandó kérdés, ezeket minden toborzás-kiválasztási folyamatban felteszi. Az általános kérdések lehetnek az alapjai a kérdőíveidnek, ezt egészítsd ki pár szakmai kérdéssel, ami a munkakörhöz kapcsolódik!

Milestone05 06
6 Lepes

Hatodik lépés:

A kommunikáción múlik minden

Tiszteld meg a jelentkezőket azzal, hogy értesíted őket státuszukról! Senki sem sértődik meg egy korekt elutasító szövegen, de a homályba eltűnő cégek munkáltatói brandje sebesen zuhan, mert nem kommunikálnak a jelöltekkel. Automata vagy előre megírt sablon levelekkel könnyen és egyszerűen tájékoztathatod a jelölteket a szűrés-kiválasztás folyamatáról, majd később a státuszukról. Csak ennyi az elvárás, hidd el!

Milestone06 06

Töltsd ki a sablont, és máris
egy lépéssel közelebb kerülsz
a vállalkozásod digitalizálásához!

Szűrő-kérdőív minta

Tedd fel ezeket a kérdéseket a jelölteknek, hogy többet megtudj a tapasztalatukról, termelékenységükről és a személyiségükről! Már csak a szakmai kérdéseiddel kell kiegészítened a kérdőívet.

Amire szükséged lesz

A bemutatott D terv elkészítéséhez az alábbi digitális eszközöket használd:

Ne állj meg itt: még több fontos és érdekes infóval várunk
a vállalkozások digitalizációjáról!

Az oldalon található D tervek tájékoztatásul szolgálnak, a bennük szereplő lépéseket és sablonokat az adott vállalkozás sajátosságaira szükséges szabni.

Ha szeretnél ehhez hasonló tartalmakról értesítést kapni, akkor
regisztrálj a hírlevelünkre!

    Hírek, események, új termékek és még sok más vár rád hírlevelünkön!


    Kijelentem, hogy elfogadom az Adatvédelmi Szabályzatot.