Márton története:

Így állítsd be a céges levelezésedet
A Budapest Garden szabadidős tevékenységekkel, sporttal és vendéglátással foglalkozik, ezért a profi kinézetű, mindig működő levelezés számukra létfontosságú az üzletmenethez. Gmail, freemail helyett minden vállalkozásnak érdemes áttérnie saját cégneves e-mail címre. Azon túl, hogy könnyedén testre szabható, még megbízhatóságot is sugároz.

Te is szeretnél profibb megjelenést? – Így állítsd be hozzá az M365 postafiókot!

Márton 2
Tamás

Az informatikai eszközöket nem elég birtokolni, használni is szükséges a fejlődéshez. Kísérletezz, mit tudnak!

Katona Tamás

Digitális transzformációs szakértő

Bemutatjuk az alapvető lépéseket, de érdemes a letölthető anyagban felsorolt összes menübe belenézni, és személyre szabni őket!

Milestone 6
1 Lepes

Első lépés:

Felhasználó hozzáadása

Ha megvettük előfizetésünket a céges Microsoft 365 szolgáltatáshoz, akkor először egy adminisztrátor felhasználót kapunk. Ha több munkatársunk van, akkor mindegyiknek külön-külön felhasználót kell létrehozni, és beállítani a licenceit. Gyakran a rendszergazda egy licenc nélküli felhasználó. A Microsoft 365 felügyeleti központban lehet a saját tartományt/domaint is beállítani, és a felhasználók hozzáadása menüvel lehet új usereket létrehozni.

Milestone01 06
2 Lepes

Második lépés:

Megjelenésünk személyre szabása

Ha a felhasználó megkapta a licencét, be is léphet az M365-be. Minden szolgáltatás működik alapbeállításokkal, de mindenképpen érdemes testre szabni őket. Például: profi kinézetű és szövegezésű email mellett egy jó arcképes fotó növeli a megbízhatóságot. Vagy a nevünk kezdőbetűi helyett be lehet állítani fotót a Teams fülön is a jobb felső sarokban.

Milestone02 06
3 Lepes

Harmadik lépés:

Postafiók beállítása

Hatékonyságunkat növeli, ha személyre szabott beállításokkal testre szabjuk a levelezést. Például lehet levél sablonokat készíteni vagy automatikus válaszüzeneteket beállítani, ami nem csak szabadság, hanem a központi emailcímek esetében is hasznos visszajelzés lehet az érdeklődőknek. Többféle aláírás is készíthető, így nem kell időt tölteni a levelek végével: egy kattintással profi céges aláírással zárható le az email.

Milestone03 06
4 Lepes

Negyedik lépés:

Naptár beállításai

Mivel Márton a szabadidős programok és rendezvények miatt nem csak hétköznap dolgozik, ezért az alapértelmezett munkahelyi naptárnézetét vissza kellett bővítenie, hogy látszódjon benne a szombat és vasárnap is. Alapbeállítás szerint vasárnap a hét első napja (angolszász szokás), így ezt érdemes hétfőre tenni. Ezeken túl a szokásos munkanap kezdet és vég időpont is könnyen átállítható.

Milestone04 06
5 Lepes

Ötödik lépés:

Egyéb beállítások

Érdemes végigböngészni az összes beállítási lehetőséget, és személyre szabni a működést. A beérkező levelek például jelölhetőek, szétválogathatóak feladó, vagy más kulcsszavak szerint. Az M365 fiókba a kapcsolatainkat is importálhatjuk, hogy könnyen címezhetőek legyenek emailben. Megfelelő licenccel további appokat is megéri tanulmányozni: a Teamsben például céges témák mentén (pl. rendezvények) kommunikációs csatornákat tudunk létrehozni.

Milestone05 06
6 Lepes

Hatodik lépés:

Tartomány/domain beállítás

Az M365-be akár több saját tartomány/domain (budapestgarden.com vagy bpgarden.hu) is átültethető. Minden felhasználóhoz ementén több email cím is megadható: ezekre érkező levelek ugyanabba a postafiókba esnek be, küldéskor kiválasztható, hogy milyen formájú email címről menjen ki a levél. A tartomány beállítását a domain szolgáltató hitelesítése mellett lehet elvégezni.

Milestone06 06

Töltsd ki a sablont, és máris
egy lépéssel közelebb kerülsz
a vállalkozásod digitalizálásához!

Útmutató céges emailbeállításhoz

Lépj Márton nyomdokába, és a letölthető képernyőképes útmutató segítségével böngészd át a beállítási lehetőségeket, hogy a vásárolt M365 csomagod lehetőségeit hasznosíthasd! Nem elég megvenni, használni is kell ahhoz, hogy megkönnyítse a munkádat! (Összetettebb igények esetén az útmutató nem helyettesíti a rendszergazdai ismereteket.)

Amire szükséged lesz

A bemutatott D terv elkészítéséhez szükséged lesz néhány digitális eszközre:

Ne állj meg itt: még több fontos és érdekes infóval várunk
a vállalkozások digitalizációjáról!

Az oldalon található D tervek tájékoztatásul szolgálnak, a bennük szereplő lépéseket és sablonokat az adott vállalkozás sajátosságaira szükséges szabni.

Ha szeretnél ehhez hasonló tartalmakról értesítést kapni, akkor
regisztrálj a hírlevelünkre!

    Hírek, események, új termékek és még sok más vár rád hírlevelünkön!


    Kijelentem, hogy elfogadom az Adatvédelmi Szabályzatot.