Bianka története:

Így tervezz és vezess online meetinget
Bori Bianka a vírushelyzet miatti lezárások alatt ügyfeleivel áttért az online videós kapcsolattartásra, ami ötvösként különösen fontos volt számára az egyedi ékszerek készítése során. Ezzel biztosítani tudta, hogy ügyfelei ugyanúgy részesei legyenek az ékszerek megszületésének, mint korábban.

Hogyan segíti az online meeting a kapcsolattartást?

Boribianka V2
Levai

Ha jól építed be az online meetingeket a munkádba, a videós találkozók ugyanolyan eredményesek lesznek.

Lévai Richárd

Marketing szakértő, Liftup Kft.

Készülj fel Te is a hatékony online meetingekre a következő lépésekkel és a sablon segítségével!

Milestone 6
1 Lepes

Első lépés:

Mi a célja az online meetingnek?

Gondold végig, mit szeretnél elérni, és hogyan valósítható az meg online? Csak egy egyeztetés lesz, vagy meg kell osztanod a képernyődet? Esetleg szükség van valamilyen fizikai szemléltető eszközre? Egy emberrel fogsz beszélgetni, vagy egy csoporttal? Lehet, hogy át kell adnod nekik a géped irányítását, vagy Te veszed át az ő gépüket? Gondold végig a meeting üzleti célját, és azt, hogyan fogod ezt elérni az online környezetben!

Milestone01 06
2 Lepes

Második lépés:

Figyelj a biztonságra és adatokra!

Csak azokkal oszd meg a meeting linkjét, akikre tartozik, közben pedig csak azokat engedd be, akiknek bent kell lenniük. Tisztázd előre, készül-e felvétel, és ha igen, ki készíti, ki nézheti meg. A felvétel egy kényelmes módja az elhangzottak felidézésének, jó kiegészítője a jegyzetnek, de ez akár kellemetlen is lehet. Tisztázzátok azt is, elvárás-e a kamera bekapcsolása! Ha megosztod a képernyőd, előtte zárj be minden más ablakot!

Milestone02 06
3 Lepes

Harmadik lépés:

Ellenőrizd a rendszeredet!

Még a meeting előtt ellenőrizd a kamerád és a mikrofonod! A technikai működésen kívül érdemes figyelni a minőségre és a környezetre is, például arra, mi látszik a kamerán, milyen háttér van például mögötted. Figyelj arra, hogy legyen elegendő fény, így szebb képet fog adni a kamera, ami növelheti a bizalmat is. Gondoskodj róla, hogy ez az ellenőrzés ne a többiek idejéből vegyen el.

Milestone03 06
4 Lepes

Negyedik lépés:

Készülj fel technikailag!

Válaszd ki az eszközeidet (telefon, laptop, mikrofon, világítás, stb.) és próbáld ki őket a meeting előtt. Kérj segítséget egy ismerőstől, szervezz vele egy megbeszélést és teszteljétek közösen a platformot! Gyakorold el a képernyő megosztását, a perezntáció kivetítését. A videó lejátszását ellenőrizd, hogy jó-e a kép és a hang. Ismerkedj meg a meeting platform billentyűkombinációival, például a mikrofon ki/be kapcsolás gyorsgombjával.

Milestone04 06
5 Lepes

Ötödik lépés:

A meeting alatt

Amennyire csak tudsz, nézz a kamerába! A szemkontaktust nem azzal tartod, ha a képernyődet nézed. Ha nem beszélsz, némítsd le a mikrofonod. Igyekezz rövidebb blokkokba sűríteni a mondanivalód, és minél többször kérdezz vissza! Gyűjtsd a közös chatben a kérdéseidet, észrevételeidet, míg a többiek beszélnek, így nem kell megszakítanod őket. A meeting végén foglald össze az eredményt, és a következő lépéseket hogy mindenkinek egyértelmű legyen.

Milestone05 06
6 Lepes

Hatodik lépés:

Meeting után

Ha készült videó, vagy jegyzet, oszd meg a többiekkel. Ha megbeszéltetek egy új időpontot, küldd el rögtön a meghívót.

Milestone06 06

Töltsd ki a sablont, és máris
egy lépéssel közelebb kerülsz
a vállalkozásod digitalizálásához!

Ellenőrzőlista és segédlet

Az ellenőrző lista és a segédlet segít felkészülni az online meetingekre technikailag és feladatok szintjén is. Így az online egyeztetéseid hatékonyan fogják tudni helyettesíteni vagy kiegészíteni az élő találkozókat.

Amire szükséged lesz

Online meetinghez több platform is rendelkezésedre áll. Teszteld őket és válaszd ki azt, amelyik leginkább megfelel számodra!

Ne állj meg itt: még több fontos és érdekes infóval várunk
a vállalkozások digitalizációjáról!

Az oldalon található D tervek tájékoztatásul szolgálnak, a bennük szereplő lépéseket és sablonokat az adott vállalkozás sajátosságaira szükséges szabni.

Ha szeretnél ehhez hasonló tartalmakról értesítést kapni, akkor
regisztrálj a hírlevelünkre!

    Hírek, események, új termékek és még sok más vár rád hírlevelünkön!


    Kijelentem, hogy elfogadom az Adatvédelmi Szabályzatot.