Rozi története:

Kulcsszavak ereje a Google hirdetésekben
Érdektelen látogatók, kidobott pénz az ablakon: a nem végiggondolt kulcsszavak rengeteg olyan webshop látogatót hoztak, akik azonnal bezárták az oldalt… A matyodesign ruhamárka alapítója, Rozi ezért újra gondolta a hirdetéseit, megkereste a megfelelő kulcsszavakat és termőre fordította az elköltött hirdetési összegeket!

Szeretnél relevánsabb látogatókat a Google-ből? Itt a megoldás – Rozi D terve.

Váczi Rozi
Ditte 1

A kereső hirdetés sikere nem az elköltött összegtől függ, jó kulcsszavakkal kis költésből is lehet nagy eredmény!

Szabó Edit Ditte

Digitális Marketing Szakértő

Nézd át te is lépésekre bontva Rozi D tervét, hogy lemásolhasd sikerének titkát!

Milestone 7
1 Lepes

Első lépés:

Használd, amid van!

Minden vállalkozás életében, még induláskor is rendelkezésre áll rengeteg szöveg, gondolat. Emellett valamennyi büdzsé és ideálisan sok ismerős, akik szívesen segítenek, ha tudnak. Érdemes fellistáznunk az összes rendelkezésre álló erőforrásunkat, mert mindegyik nagy hasznunkra lehet a kampánytervezésnél. Mikor Roziék látták, hogy valami nem működik jól, pont a kapcsolati hálót vették először igénybe: ki-hogy keres, ha ruhát venne?

Milestone01 07
2 Lepes

Második lépés:

Mi a fő célod?

Roziék társadalmi vállalkozás révén az ismertség növelése mellett elsősorban értékesíteni szerettek volna, tehát olyan emberekt terelni az oldalukra, akik megveszik a tardi hímző asszonyok termékeit. Nagyon fontos, hogy megfogalmazták, és leszűkítették céljukat 1-2 termék értékesítésére. Nem akartak, az eddigiekkel ellentétben, mindent egyszerre – ismertséget, az összes termék eladását és hírlevél feliratkozókat is egy kampányból.

Milestone02 07
3 Lepes

Harmadik lépés:

Kiket akarsz megszólítani?

A meghatározott 2 termék (póló és poncsó) esetén, elkezdték vizsgálni, hogy kik vették meg azokat. Milyen korosztály, hol élnek, és főleg, mi foghatta meg őket? Ügyfeleket kérdeztek, hogy megtalálják a célcsoport számára megfelelő üzeneteket és nyelvezetet. Kiderült például, hogy nem azok vették a ruhákat, akiket Roziék gondoltak, hanem egy sokkal idősebb korosztály. A fiatalabbak megfogására más stratégia kellett.

Milestone03 07
4 Lepes

Negyedik lépés:

Hogyan fogd meg őket?

A szavak erejével. Hiába minden pénz és profi rendszer, ha nem működnek az üzeneteink. Roziék nemcsak az oldalon fogalmazták újra a termék leírásokat, de azt is végignézték, hogy mik azok a szavak – kulcsszavak – amik sok helyen visszatérnek, és a megkérdezett eddigi vásárlók is használták, vagy jobban reagálatak rájuk. Tehát nemcsak a termékhez, a márkához, de egyéb asszociációkhoz is kapcsoltak kifejezéseket.

Milestone04 07
5 Lepes

Ötödik lépés:

Kutass, tesztelj és tanulj!

Ezeket a gyűjtött szavakat és kifejezésket átnézették kollégákkal, lelkes vásárlókkal és a Google Ads Kulcsszótervező eszközével is. Megnézték melyikekre keresnek a legtöbben, abból választottak 15-20 darabot az első körben, amit elkezdtek használni a hirdetések és hirdetés csoportok kialakításához. Ráadásul ezek köszöntek vissza a közösségi média üzeneteikben és egyéb kommunikációjukban is.

Milestone05 07
6 Lepes

Hatodik lépés:

Hirdess és tervezz újra!

Az elindított új hirdetések sokkal több és relevánsabb látogatót, megemelkedett vásárlást hoztak Roziéknak. De a folyamat nem maradt annyiban, időről időre frissítik ezeket a kifejezések, ráadásul elkezdték összerakni más termékekhez kapcsolódóan is. A munka kifizetődő, mert az elköltött hirdetési pénz tízszerese jön vissza bevételben.

Milestone06 07
7 Lepes

Hetedik lépés:

Mit ne felejts el?

Mérni és kiértékelni. Lehet, hogy lesz olyan kulcsszó vagy hirdetéstípus, amit le kell állítani, vagy variálni. Érdemes kizárni szavakat, amik nem hoznak megfelelő forgalmat, vagy minőségi látogatót. Ehhez folyamatosan figyelni kell a hirdetések minőségi mutatóit és a Google Analytikában a látogatók útját az oldalunkon. Ha jól mérjük a kampányainkat, és ezek alapján módosítjuk a beállításokat, akkor nem lesz kidobott hirdetési költség.

Milestone07 07

Töltsd ki a sablont, és máris
egy lépéssel közelebb kerülsz
a vállalkozásod digitalizálásához!

Kulcsszó tervezés

Menj végig ezeket a lépéseken, hogy össze tudd gyűjteni és leszűkíteni a márkád számára legrelevánsabb kulcsszavakat. Minden új cél vagy termék/ szolgáltatás esetén érdemes újra megcsinálni minden lépést.

Amire szükséged lesz

D terved elkészítéséhez a következő eszközökre lesz szükséged:

Ne állj meg itt: még több fontos és érdekes infóval várunk
a vállalkozások digitalizációjáról!

Az oldalon található D tervek tájékoztatásul szolgálnak, a bennük szereplő lépéseket és sablonokat az adott vállalkozás sajátosságaira szükséges szabni.

Ha szeretnél ehhez hasonló tartalmakról értesítést kapni, akkor
regisztrálj a hírlevelünkre!

    Hírek, események, új termékek és még sok más vár rád hírlevelünkön!


    Kijelentem, hogy elfogadom az Adatvédelmi Szabályzatot.