Wolf Gábor 3. live a top 10 marketing applikációról

Wolf G 08.08 4

Gyorsabb, könnyebb, hatékonyabb: mi Wolf Gábor 10 kedvenc alkalmazása, amit a saját vállalkozásánál használ?

10. Google Alerts

Ennél az alkalmazásnál kulcsszavakat állíthat be a felhasználó és ha ezekkel a kulcsszavakkal megjelenik egy cikk az interneten, a Google Alerts automatikusan emailt küld. Itt célszerű lehet saját és konkurens vállalatok és márkák nevét beállítani. A használathoz Google fiókkal való bejelentkezés szükséges.

9. remove.bg

Csupán egyetlen funkciója van, ez a funkció viszont annál fontosabb és hasznosabb lehet sokak számára, ugyanis képek hátterét lehet eltávolítani vele. Így nem szükséges szerkesztőprogramok használata, vagy grafikusok megbízása, ha hasonló problémába ütközünk munkánk során.

8. Touch Retouch

Szintén a képszerkesztő programok használatának nélkülözését segíti elő, ugyanis tárgyakat tüntethetünk el vele a fotóról. Az applikáció érzékeli, hogy mi állhatott az eltüntetett rész hátterében a fotón, és ennek függvényében tölti ki a helyét. Apple-re és Androidra is.

7. Jegyzet alkalmazás

És jön egy alapértelmezett applikáció a listában, amely minden okostelefonon megtalálható. A Jegyzetek, a marketinghez kapcsolódó tippek, taktikák és ötletek elrendezéséhez remek szolgálatot nyújt. Emellett vázlatokat hozhatunk létre benne, feladatainkat gyűjthetjük össze és megoszthatjuk ezeket más felhasználókkal is.

6. Clips

A Clips nevű alkalmazással (App Store-ban: AutoCap) ugyanis feliratos videókat lehet készíteni. Csupán a nyelv beállítására van szükség, és a program automatikusan felismeri a szavakat, amik a videó során elhangzanak, és egyből feliratozza is azt.

5. bit.ly

A lista első felét a bit.ly nevű alkalmazással kezdjük, aminek a funkciója a linkrövidítés. A linkeket, ha online felületen találjuk, könnyen meg tudjuk nyitni, azonban ha egy prezentáció közben találkozunk vele, akkor nehezebben gépeljük be a 4-5 soros hivatkozásokat a böngészőnkbe. A linkeket ráadásul egyénileg állíthatjuk be, saját tetszésünk szerint. Regisztrációhoz kötött, de ingyenesen használható.

4. Visszaszámláló

A Visszaszámláló a mindennapi életben is hasznos. Leginkább azért célszerű használni, mert manapság nagy hátrányt jelent a folyamatos koncentráció hiánya munka közben. Egyfolytában kapjuk az értesítéseket, vagy üzeneteket, amik elterelik a figyelmünket a feladatról. Ha repülőgép üzemmódba helyezzük a telefonunkat és állítunk egy időzítőt, sokkal hatékonyabban végezhetjük a feladatainkat.

3. Snapseed

A dobogó legalsó fokát foglalja el a Snapseed. Ez a Google által készített, ingyenes képszerkesztő applikáció. A kiemelés, finomítás, forgatás, mozgatás és hasonló funkciók rengeteg formában megtalálhatóak benne. Apple-re és Androidra is.

2. linktr.ee

A második helyet a linktr.ee nevű alkalmazás nyerte el. Egyszerű, de annál hasznosabb. Azok számára, akik egy névjegybe (pl: instagram bio) rendszeresen új linkeket illesztenek be, de webshopoknál, kampányok során is nagy segítséget jelent.

1. Facebook Live

Végül, de nem utolsósorban az első helyet elfoglaló alkalmazás a Facebook élő. Pár évvel ezelőtt még elképzelhetetlen volt, hogy műhold, stáb, és különféle eszközök nélkül bárhonnan bejelentkezzünk élőben, manapság azonban már egy okoskészülék és egy hálózat is elég mindehhez. Az élő videó funkció automatikusan értesítést küld a felhasználók számára, így mindenki számára könnyen elérhető. Sokkal egyszerűbb módja egy termék bemutatásának, egy kérdezz-felelek videónak, vagy egy szakértői interjúnak egy live indítása, mint bármi más, így nem véletlen, hogy egyre többen használják.

Ha érdekel, milyen további alkalmazásokkal hozhatsz ki többet a vállalkozásodból, olvasd el az alábbi cikkeket is!

A videót itt éred el.

Kiegészítő az adáshoz:

Nézd meg, hogyan készíthetsz közösségi média posztokat pár lépésben!

Mondd el véleményedet a cikkről

Mondd el véleményedet a cikkről, hogy minél jobb tartalmat tudjunk írni számodra!

Írd le, mi meghallgatjuk!

Oszd meg a cikket!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hírek, események, új termékek és még sok más vár rád hírlevelünkön!