Óvjuk tudatosan mobilkészülékeinket!

Olvasási idő 2 perc

Mára a vállalatok és dolgozóik által használt mobiltelefonok több mint 60 százaléka valamilyen okoskészülék, amelyek valóságos mini számítógépek. Hogyan menedzselhetjük távolról a céges mobilokat?

Az internetkapcsolattal rendelkező és vállalati alkalmazásokat futtató céges okostelefonok számos értékes adatot is tárolhatnak: a névjegyzék, híváslista, SMS-ek mellett bizalmas, a vállalati titok körébe tartozó dokumentumok is a készülékre kerülhetnek. Míg a címjegyzék elvesztése a készülék felhasználójának, addig a céges adatok esetleges kiszivárgása a vállalat információbiztonsági csoportjának jelenthet nagy fejfájást.

A mobilkészülék menedzsment (Mobile Device Management, MDM) rendszerek a mobilkészülékek kezelésében tudnak a számítógépeknél megszokott távoli informatikai támogatást nyújtani. A távolból beállítható a dolgozó új készülékén a vállalati levelezés, letiltható vagy törölhető az elveszett készülék.

Az MDM révén a készülékeken kikényszeríthető a vállalati biztonsági szabályzat (mint a megfelelő bonyolultságú lezáró kód használata vagy a háttértár titkosítása). De az MDM nem csak az információbiztonság terén nyújt megoldást: az okostelefon és táblagép-flotta kezelésében is hatékony segítséget jelent a készülék beállításától (WiFi, VPN, email, alkalmazások telepítése, egyéb beállítások kezelése) kezdve annak folyamatos monitorozásán keresztül a hatékony távoli hibaelhárításig is.

A T-Systems Magyarország elődvállalatai révén 2009 óta nyújt ügyfeleinek felhőalapú MDM-szolgáltatást. Szolgáltatásunk a magyar pénzügyi szektor kiemelt szereplőinek bizalmát is elnyerte. A felhasználás alapú, havidíjas árazás és a szolgáltatás gyors bevezethetősége vonzó lehetőség az MDM felé nyitó vállalatok számára. Emellett a saját infrastruktúrában gondolkodó ügyfeleink számára biztosítjuk az on-premise rendszer telepítését és igény szerint annak üzemeltetését vagy támogatását is.

A témában további izgalmas tartalmakat találsz a Jövőkép oldalon!Mondd el véleményedet a cikkről

Mondd el véleményedet a cikkről, hogy minél jobb tartalmat tudjunk írni számodra!

Írd le, mi meghallgatjuk!

Oszd meg a cikket!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hírek, események, új termékek és még sok más vár rád hírlevelünkön!