Innovációt és erős szakmai közösséget teremt a KiBu

Olvasási idő 5 perc
Kkv 011 1080x610 0704

Hogyan segíti a Kitchen Budapest a szakmai fejlődést? Ismerd meg a KiBu-t!

Innovációs közeget, folyamatos fejlődési lehetőséget, az iparágak élvonalában járó alkalmazásokat és szakmai támogatást keresel céged számára? A Kitchen Budapest (KiBu), a T-Systems innovációs laborja pont emiatt jött létre: szakmai közösséget, kreatív alkotóteret biztosít és technológiai tudásközpontként működik immár több mint egy évtizede Budapesten.

Mi is az a Kitchen Budapest?

A Magyar Telekom 2007-ben hozta létre a Kitchen Budapestet azzal a céllal, hogy a digitális készségeket, a DIY gyakorlatokat és a tudásmegosztás közösségi modelljének terjesztését hazai szinten is elősegítse és erősítse. Magyarországi színtéren az egyik legelső médialaborként született meg a budapesti intézmény, amely mára nemzetközileg is elismert innovációs labornak számít. 2017 óta a T-Systems Innovációs Kompetencia Központ része, melynek köszönhetően ma egyszerre hasznosítják a nagyvállalati kapcsolódás és a független működés erősségeit.

Két fő területen nyújt támogatást a KiBu: a kutatás-fejlesztés és a vezető innovációs iparági együttműködés jelenti a fő csapásokat a jól felszerelt laborban. Az innováció kéz a kézben jár a kutatás-fejlesztéssel, a különböző üzleti problémákra a legjobb technológiai jellegű megoldásokat keresik. A service designtól (szolgáltatás-tervezés) a prototípus készítésen és tesztelésen át egészen a tökéletes UX (felhasználói élmény) kifejlesztéséig jelen vannak a fejlesztési folyamatban.

Milyen trendeket vizsgál a Kitchen Budapest?

A széles palettával rendelkező laborban az új ötletek és a legfrissebb trendek mind nagy hangsúlyt kapnak: a legújabb technológiákkal foglalkoznak és teret adnak a kreatív ötletekszámára is. Sok egyéb mellett a mesterséges intelligencia, a robotika, az Internet of Things (hálózatba kötött okoseszközök) és a virtuális valóság van terítéken a labor projektjei között. Még ha elsőre idegenül csengenek is, vállalkozóként tisztában kell lenned ezekkel az aktuális trendekkel, mert így lehet versenyképes a szolgáltatásod vagy a terméked.

Mit jelenthetnek ezek a trendek neked?

A mesterséges intelligencia és a virtuális valóság miatt a szolgáltatások kapcsána személyesség jóval nagyobb hangsúlyt kap, lehetővé válik, hogy a fogyasztó visszajelzései közvetlenül, az eddiginél sokkal komolyabb hatással legyenek a folyamatosan fejlődő termékre. Az AI és a robotika világa új platformokat és lehetőségeket teremt a vállalkozások számára: az ügyfélkapcsolattartásra és a munkafolyamatokra is hatással lesz ez a trend. Épp ezért a cégedet is ennek megfelelően kell majd alakítanod és fejlesztened.

Az Internet of Things újdonságainak, eszközeinek köszönhetően a cégedben egyre több logisztikai problémát és kérdést oldhatsz majd fel, így időt, erőforrást és jelentős költségeket is megtakaríthatsz. Érdemes követned a KiBu és a T-Systems közös projektjeit, hogy képben legyél a hazai új lehetőségekkel és a legfrissebb tudást vihesd be a cégedbe.

A gyári munkaszervezést is megkönnyítik a projektek

A T-Systems innovációs laborja nemrégiben indította el az Entrepreneur in Residence (EIR) programját, ami elősegíti az iparági együttműködéseket. A vállalkozói, üzleti szférában már tapasztalt és sikeres szakemberek vezetésével fejlesztik a projekteket.

A program célja, hogy a technológiai kihívások mellett a valós ügyfélproblémákra is választ adjanak. Az első együttműködés a csomaglogisztika fejlesztésével és folyamatainak újraértelmezésével foglalkozik, Illés Zoltán, a Magyar Posta Zrt. korábbi vezérigazgatójának tapasztalataira és tudására építkezve.

Ismerj meg néhány jelenleg is futó projektet, amik a KiBu ernyője alatt fejlődnek!

Canary: a riasztásfigyelő okosóra

Az applikáció elősegíti a gyári dolgozók munkáját, magas zajszennyezettség esetén képes értesíteni a vészhelyzetről az okosóra viselőjét.

 • Veszély (pl. tűzriadó) során vibrál és villogó képet mutat az óra.
 • Vész esetén az applikáció egy központi e-mail címre automatikus értesítést küld a munkatárs azonosítószámával, így könnyen követhető, hogy ki értesült már a kialakult vészhelyzetről.
 • Csökkent munkaképességű, hallássérült munkavállalók számára is megoldást nyújt a termék.
 • Aktivitás, lokáció és egészségi állapot is monitorozható általa.

Tracker: beltéri nyomkövetés

A beltéri nyomkövető rendszer a raktározási folyamatok optimalizálását segíti elő, ami új területnek számít az ipar 4.0-ban.

 • Valós időben néhány tíz centiméteres pontossággal képes követni az eszközök, személyek és termékek mozgását.
 • A mért adatok üzleti elemzésekhez és fejlesztésekhez használhatók fel.
 • Optimalizálhatók a raktári útvonalak: szétválaszthatók a személyek és a járművek útvonalai.
 • Hatékonyabb, költségtakarékosabb és biztonságosabb munkavégzést eredményez.

Szakmai rendezvényeken is találkozhatsz a KiBu csapatával

Időről időre különböző meetupokat és hackathonokat is szerveznek, amik az elmúlt időszakban kiemelten IoT témával foglalkoztak. Így került sor például a T-Systems és a Szegedi Tudományegyetem együttműködésével az április végi 24 órás ötletversenyre is. Ezen rendezvényekkel céljuk az innovációs potenciálok felderítése, valamint lehetőség biztosítása, hogy külső szereplők is csatlakozhassanak tevékenységükhöz.

A saját programjaik mellett több eseményen is találkozhatsz a KiBu csapatával, például az évente megrendezett Startup Safarin.

Az eseményeken amellett, hogy az aktuális irányokkal és fejlesztésekkel kerülsz képbe, a kapcsolati hálódat is bővítheted, hiszen az adott szakmában jártas szakértőkkel személyesen találkozhatsz.

A T-Systems innovációs laborja az induló startupok és kkv-k számára is rengeteg lehetőséget tartogat. Kövesd figyelemmel a Kitchen Budapest projektjeit és rendezvényeit, hogy a legfrissebb szakmai tudással, a legújabb trendekkel és fejlesztésekkel mindig képben legyél!Mondd el véleményedet a cikkről

Mondd el véleményedet a cikkről, hogy minél jobb tartalmat tudjunk írni számodra!

Írd le, mi meghallgatjuk!

Oszd meg a cikket!

  Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Hírek, események, új termékek és még sok más vár rád hírlevelünkön!


  Kijelentem, hogy elfogadom az Adatvédelmi Szabályzatot.

  Ha szeretnél ehhez hasonló tartalmakról értesítést kapni, akkor
  regisztrálj a hírlevelünkre!

   Hírek, események, új termékek és még sok más vár rád hírlevelünkön!


   Kijelentem, hogy elfogadom az Adatvédelmi Szabályzatot.