Határokon át

Olvasási idő 2 perc

A Deutsche Afrika Linien a teljes szállítási folyamat alatt szemmel kíséri a szállítmányait. Az M2M eszközöknek köszönhetően a szállítmányozási vállalat naponta többszöri visszajelzést kap arról, hogy éppen hol és milyen állapotban vannak ügyfelei árui.

Pontos információkat kap arra vonatkozóan, hogy például a citrom szállítmány még Cape Town-ban van-e, és vámkezelésre vár, vagy már elhagyta a kikötőt és teherautón van. A Deutsche Afrika Linien (DAL) szállítmányozási vállalatnak szintén pontosan tudnia kell, hogy hol és milyen állapotban vannak a konténerei, hiszen a just-in-time rendszerben dolgozó ügyfelei megbízható információkat igényelnek arról, hogy az áruk időben és sértetlenül megérkeznek-e a rendeltetési helyükre. Mindezt a rendkívül robosztus okos konténerek teszik lehetővé.

Az okos konténer eszköz egy GPS érzékelővel rendelkezik a megfelelő pozícionáláshoz, öt további érzékelő pedig a ajtók állapotát, a rázkódást, a dőlésszöget, a hőmérsékletet, és az akkumulátor töltöttségét méri. Az érzékelők adatait mobilhálózaton keresztül továbbítják. A szállítmányozási vállalat hatékonyabban menedzseli a konténereket, és ezzel időt, pénzt takarít meg. Így, ha a DAL riasztást kap egy ajtó jogosulatlan nyitásáról vagy sérüléséről, bármikor értesítheti ügyfeleit az áruk aktuális állapotáról és hollétéről. Ha az áru megsérül, az eseményt részletesen dokumentálják a biztosítási ügyintézés céljából.

A témában további izgalmas tartalmakat találsz a Jövőkép oldalon!Mondd el véleményedet a cikkről

Mondd el véleményedet a cikkről, hogy minél jobb tartalmat tudjunk írni számodra!

Írd le, mi meghallgatjuk!

Oszd meg a cikket!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hírek, események, új termékek és még sok más vár rád hírlevelünkön!