Együtt, rugalmasan

Olvasási idő 3 perc

Sokszor hallhatjuk, hogy a digitalizáció, az automatizálás vagy a mesterséges intelligencia miatt mennyi állás fog megszűnni a jövőben. De milyen is lesz a jövő munkaerőpiaca?

Az Accenture kutatása négy fő jellemzőt sorolt fel: digitális, együttműködő, tudás- és feladatalapú, valamint rugalmas. A digitális nem csak azt jelenti, hogy a jövő (és egyre inkább a jelen) dolgozójának tudnia kell bánni a számítógépekkel – egyre jellemzőbb lesz, hogy az embereknek együtt kell dolgozniuk a mesterséges intelligenciát (MI) alkalmazó gépekkel. Ez jelentheti azt, hogy értelmezik az MI-ből kijövő adatokat; optimalizálják az MI-rendszerek hatékonyságát; vagy éppen betanítják ezeket a rendszereket feladatuk elvégzésére. Egy nonprofit szervezet, a Samasource Kelet-Afrikában és Ugandában alkalmaz embereket arra, hogy képeket és videókat lássanak el kulcsszavakkal, hogy aztán képfelismerő algoritmusok betanítására használják fel azokat.

A kooperáció és a kollaboráció, vagyis az együttműködés a közös célok elérése érdekében szintén kulcsfontosságú lesz. A digitális technológiáknak köszönhetően új alapokra helyeződik az együttműködés – a térbeli távolság nem lesz akadály, és a közös munka egészen új formákat ölthet. Mi több, az együttműködés nem korlátozódik a munkatársakra – abba a cégek egyre inkább bevonják az ügyfeleket is, legyen szó akár termékek tesztelésére, új tervek véleményezéséről vagy bármi másról.A mai dolgozó munkáját alapvetően a feladatköre határozza meg: felvették egy adott munkára, és azt csinálja. A jövőben a hangsúly eltolódik a projekt alapú munkák felé. Van egy feladat vagy projekt a cégnél? Adjuk oda egy erre specializálódott embernek vagy csapatnak! Így aztán a cégeken belül és azokon kívül a dolgozók rendszeresen új és új projektekben, feladatokban találják magukat. Már megjelentek azok a platformok is, amelyek a speciális szaktudással rendelkező munkaerőt elérhetővé teszik a globális piac számára.A munkahely sokáig egy fizikai teret jelentett, ahova naponta elmentünk. Manapság egyre inkább egy olyan virtuális tér, amelyhez bárhonnan és bármikor csatlakozhatunk. Ez nem csak azt jelenti, hogy a vállalati alkalmazottak képesek (és sokszor kénytelenek) esténként és hétvégenként otthonról is dolgozni. A rugalmasság a munka jellegében is megmutatkozik: a szabadúszók, a részmunkaidőben dolgozók száma a legtöbb gazdaságban nő, ahogy lehetőségük van az általuk választott helyen és időben elvégezni a rájuk bízott feladatokat.

Arra is választ keresett az Accenture, hogy milyen képességek kellenek ahhoz, hogy valaki boldoguljon ezen az újfajta munkaerőpiacon. Az egyik legfontosabb, hogy az ember mindig készen álljon a fejlődésre, folyamatosan tanuljon és alkalmazkodjon a változásokhoz. Szintén lényeges a problémamegoldó képesség, akár egyedül, akár csoportban, nem egyszer újszerű módszerek alkalmazásával. Mindehhez elengedhetetlenek az együttműködési készségek, hogy az illető képes és kész legyen csoportban dolgozni. A digitális világban pedig természetesen senki nem lehet meg a legfontosabb technológiák ismerete nélkül.

A témában további izgalmas tartalmakat találsz a Jövőkép oldalon!Mondd el véleményedet a cikkről

Mondd el véleményedet a cikkről, hogy minél jobb tartalmat tudjunk írni számodra!

Írd le, mi meghallgatjuk!

Oszd meg a cikket!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hírek, események, új termékek és még sok más vár rád hírlevelünkön!