Az utakat itt felhőkkel vattázták – felhő alapú vállalati mobileszköz management

Bigpreview 1080x610 1219 3

Egyre több vállalat tapasztalhatja meg, amire Dsida Jenő Hajnali séta című versében utal, hogy az „utakat itt felhőkkel vattázták”. Ezzel a biztonsággal és könnyedséggel találkozhatnak, ha olyan szolgáltatót választanak, amelyik felhőalapú vállalati mobileszköz menedzsment (EMM) megoldást kínál.

A mobilitás céljai mára messze meghaladják az alapfunkciókat, mint amilyen a telefonálás és az üzenetküldés. Biztonságos vállalati levelezésre, a naptárak összehangolására, a vállalati magánhálózatok weboldalainak, fájlszervereinek elérésére és megosztására van sürgető igény.

A mobileszközök felügyelete és biztonságos menedzsmentje komoly kihívás a vállalati IT szakemberek számára. Gondoskodniuk kell a vállalati alkalmazások működőképességéről és óvniuk kell a vállalati adatok biztonságát. Ezen felül automatikus készülékkonfigurációra, a vállalati és magánadatok szigorúan elszigetelt használatára és rugalmas menedzsmentre van szükség, hogy a munkafeltételeket dolgozónként személyre szabhassák, a mobileszközöket pedig egyenként más és más beállításokkal, jogokkal és korlátozásokkal láthassák el.

Mindezt on-premise jelleggel megoldani pénz-, idő- és szakemberigényes feladat, amely általában csak a több ezer főt foglalkoztató nagyvállalatoknak éri meg. A technológiai fejlődésnek hála azonban mindezt már a felhőből is meg lehet oldani. A felhő alapú EMM megoldás havidíjas konstrukciójánál fogva nem okoz egyszeri nagy terhet. Használatba vétele a vállalati környezetben rendkívül gyors, azonnal vállalati értéket termel. A felhőalkalmazás természeténél fogva olcsón skálázható, azonnal reagál a vállalati igények növekedésére. A rendszeres központi mentésnek és helyreállításnak köszönhetően az adatvesztés kockázata is megszűnik.

Mit tud egy felhő alapú EMM?

Globálisan elérhető, és a legszigorúbb biztonsági és adatvédelmi követelményeknek megfelelően kezeli a vállalati címtárakat, a felhasználói jelszavakat, a hitelesítési és biztonsági beállításokat. Külön figyelmet fordít a kulcsfontosságú fájlok és prezentációk biztonságos hozzáféréséhez, törléséhez és karanténba zárásához. Képes távolról törölni a vállalati adatokat a készülék elvesztése esetén. Felügyeli a mobilokon elérhető vállalati alkalmazások életciklusát felügyeli, és biztosítja azok szigorú elválasztását a személyes alkalmazásoktól.

A témában további izgalmas tartalmakat találsz a Jövőkép oldalon!Mondd el véleményedet a cikkről

Mondd el véleményedet a cikkről, hogy minél jobb tartalmat tudjunk írni számodra!

Írd le, mi meghallgatjuk!

Oszd meg a cikket!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hírek, események, új termékek és még sok más vár rád hírlevelünkön!