Trello online projektmenedzsment eszköz lépésről lépésre

Olvasási idő 5 perc

A home office-ból végzett munka egyik legnagyobb kihívását a részfeladatok elosztása és megfelelő összehangolása jelenti. Minél több emberből áll egy csapat, annál nehezebb hatékonyan megszervezni a munkát és kézben tartani a határidőket. Szerencsére van egy alkalmazás, amely segít abban, hogy urai legyünk a helyzetnek.

A Trello használatával a legösszetettebb projektek is egyszerűen levezényelhetővé tehetők. Segítségével egy teljes csapat működhet együtt az online térben, és a feladatok nemcsak a munkahelyről, de az otthon kényelméből is könnyedén összehangolhatók.

Az applikáció a legegyszerűbb teendőktől kezdve a legkomplexebb elemekig segít kézben tartani egy projektet és megszervezni, gördülékennyé tenni a munkát. Most megmutatjuk neked azt, hogyan is vághatsz bele a használatába!

Mire jó a Trello és miért érdemes használnod?

Ha a végletekig szeretnénk leegyszerűsíteni a dolgot, a Trello gyakorlatilag nem más, mint egy online határidőnapló. Egy hasznos eszköz, melynek segítségével nemcsak egyéni tennivalókat, de csoportos feladatokat is könnyedén kezelhetünk.

A valóságban ennél azonban jóval többről van szó. A Trello tulajdonképpen egy egyszerűen használható, ám mégis rendkívül erős projektmenedzsment rendszer, melynek segítségével szinte minden cégen belüli feladat könnyedén megszervezhetővé és koordinálhatóvá tehető.

A platform tökéletes eszköz a céges feladatok digitalizálására. Különböző listák és kártyák használatával segíti a tennivalók munkafolyamatba történő rendezését, és biztosítja azt, hogy a feladatok minden résztvevő számára a leginkább átláthatók és egyszerűen kezelhetők legyenek.

Ami pedig a legjobb az egészben, hogy a Trello magánszemélyek, valamint kis- és középvállalkozások számára ingyenesen elérhető. Az igazán nagy cégek az Enterprise és a Business Class előfizetésekkel pedig tetszőlegesen bővíthetik az applikáció által kínált szolgáltatások kapacitását.

Így hozd létre az első projekted akár pillanatok alatt

A Trello használatának egyik legnagyobb előnyét az egyszerűség jelenti. Használata szinte pillanatok alatt elsajátítható, és a regisztráció sem vesz néhány percnél többet igénybe. Lássuk, hogyan is működik a dolog!

Ha szeretnél saját Trello-fiókot létrehozni, nincs más dolgod, mint a Trello.com oldalon megadni az e-mail-címed, és rákattintani az ingyenes regisztrációt jelző gombra.

Trello1

Második lépésként a teljes neved, valamint a belépéshez használt jelszavad megadása következik. Ha rendelkezel saját Gmail- vagy Microsoft-fiókkal, és az egyszerűség kedvéért ezek valamelyikével szeretnéd használni a Trellót, akkor erre is van lehetőséged.

Trello2

Ne feledkezz meg persze arról sem, hogy a sikeres regisztrációt az általad megadott e-mail-címre kapott linkre kattintva 14 napon belül meg kell erősítened. Ha ezt a lépést kihagyod, az oldalon létrehozott fiókodat automatikusan inaktiválni fogják!

A regisztráció után a Trello rögtön végigvezet egy folyamaton, melynek keretében létrehozhatod első saját tábládat, saját listáidat, illetve a tennivalóidhoz rendelhető kártyákat is.

Trello3

Ez alig vesz igénybe többet pár pillanatnál, és ha végeztél a beállításokkal, már bele is vetheted magad az applikáció használatába!

Miből áll a Trello?

A regisztráció után az első Trello-tábládban találod magad, az általad létrehozott listák és kártyák között, melyeket bármikor kedvedre szerkeszthetsz, törölhetsz, vagy új elemekkel is bővíthetsz.

De mit is jelent ez pontosan?

Nagy vonalakban összegyűjtöttük, melyik kifejezés mit takar pontosan, és milyen lehetőséget tartogat számodra!

Trello4
 • 1. Táblák: A táblád magát a projektet jelenti, melyen belül rendezheted és nyomon követheted az azzal kapcsolatos információkat, történéseket.

Legyen szó akár a home office során elvégzendő teendők kiosztásáról, akár egy komplex, csapatmunkát igénylő feladatról, a táblák lehetővé teszik, hogy elrendezd a tennivalókat, és hatékonyan tudj együttműködni munkatársaiddal.

Új táblát nemcsak a regisztráció után, hanem bármikor létrehozhatsz. Ehhez nincs más dolgod, mint rákattintani a Trello kezdőképernyőjének jobb felső sarkában látható „+” ikonra, majd a „Tábla létrehozása” menüpontra kattintanod.

 • 2. Listák: A listák célja, hogy a munkafolyamat különböző fázisaiban segítsék a kártyák elrendezését. A meglévő kártyáinkat a Trello drag-and-drop rendszerével egyszerűen egyik listáról a másikra húzva rendezhetjük, ami segít átlátni azt, hogy áll az adott munka, a projekt mely elemével végeztünk, és melyik van még mindig folyamatban. Egy táblához bármennyi lista hozzáadható.
 • 3. Kártyák: A Trellóban minden egyes kártya egy lehetséges ötletet vagy tennivalót szimbolizál. Nagyjából olyan, mint egy bejegyzés egy jegyzetfüzetben, azzal a kivétellel, hogy sokkal egyszerűbben és hatékonyabban kezelhető.

Rengeteg információt tüntethetünk fel rajtuk, és néhány kattintással testre szabhatjuk őket. Egy adott listához a „Kártya hozzáadása” opció segítségével bármennyi kártyát hozzárednelhetünk.

 • 4. Menü: A Trellóban való eligazodást a tábla jobb oldalán található menü segíti. A menüre kattintva minden fontos beállítást elvégezhetünk. Hozzáadhatjuk pojektjeinkhez munkatársainkat, hatékonyan szűrhetjük a kártyáinkat, és különböző, a munkát könnyebbé tevő belső vagy külső kiegészítőket, úgynevezett Power-Upokat is hozzáadhatunk Trello-fiókunkhoz.
Trello5

Így hozz létre csoportokat a közös munka érdekében

Új munkacsoport létrehozásához nincs más dolgod, mint a Trello kezdőképernyőjének jobb felső sarkában látható „+” ikonra, majd pedig a „Csapat létrehozása” menüpontra kattintanod.

Trello6

Az így megjelenő ablakban kell megadnod a létrehozott csoport nevét, típusát, valamint egy rövid leírást, ahol összefoglalhatod a projekttel kapcsolatos legfontosabb információkat. Ezután nincs más feladatot, mint a „Folytatás” gombra kattintani, és a következő oldalon megadni a meghívásra kerülő kollégák e-mail-címét.

A meghívásról egy e-mailt fognak kapni, melyben egyetlen gombnyomással csatlakozhatnak a csapathoz, és akár pillanatokon belül indulhat is a közös munka. A hatékonyság érdekében a Trello rendszere minden fontos történésről automatikus e-mailt küld, így biztos lehetsz abban, hogy egyetlen lényeges, munkával kapcsolatos dolog sem fogja elkerülni a csoportokba felvett munkatársak figyelmét.

Mondd el véleményedet a cikkről

Mondd el véleményedet a cikkről, hogy minél jobb tartalmat tudjunk írni számodra!

Átlag értékelés / 5. Összes értékelés:

Oszd meg a cikket!

  Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Hírek, események, új termékek és még sok más vár rád hírlevelünkön!


  Kijelentem, hogy elfogadom az Adatvédelmi Szabályzatot.

  Ha szeretnél ehhez hasonló tartalmakról értesítést kapni, akkor
  regisztrálj a hírlevelünkre!

   Hírek, események, új termékek és még sok más vár rád hírlevelünkön!


   Kijelentem, hogy elfogadom az Adatvédelmi Szabályzatot.