Környezetbarát számlázás – az online számlázó program előnye 10 pontban

Olvasási idő 4 perc
Kkv 011 1080x610 20191209

Mi az az online számlázás?

Online számlázásnak nevezzük azt a számlázási módszert, ha internet kapcsolaton keresztül érjük el a számlázó rendszert. Azaz a számítógépünkre vagy bármilyen más platformra nem kerül telepítésre a számlázó, elegendő azt egy böngészőben futtatni. Ehhez mindössze részünkről annyi szükséges, hogy rendelkezzünk aktív internettel, ezen keresztül pedig csatlakozhatunk az online számlázó rendszerhez.

Miért fontold meg az online számlázó rendszer használatát?

1. Nincsenek telepítési gondok

Mivel a számlázó program nem a mi számítógépünkön fut, ezért nem kell fáradoznunk hosszadalmas és bonyolult telepítéssel, ugyanis a programot nem kell a számítógépünkre telepíteni, mert azt webes felületen keresztül érhetjük el. Az online számlázó futtatásához csupán internet elérésre és egy böngészőre (pl. Internet Explorer, Firefox, Chrome) van szükségünk. Hosszútávon nem kell számolnunk a rendszer karbantartásával, rendszergazda igénybevételével, program frissítéssel, ugyanis ezeket mind automatikusan végzi a program.

2. Felejtsd el a karbantartási és frissítési költségeket

Mivel nem került telepítésre a számlázó program a számítógépünkre, ezért nincsen szükségünk a számlázó szoftver állandó karbantartására. Ha kijön egy új verziója a szoftvernek, akkor a verziófrissítést a szolgáltató automatikusan végzi. Hiba esetén nem kell házhoz jönnie, kiszállási díjat felszámolnia az üzemeltetőnek, mert a hibákat központilag javítják. A program üzemben tartásához a szolgáltató minden esetben online szakértő kezeket biztosít.

3. Számlatárolás a felhőben

Többé nem kell bonyolult mentéseket készítenünk a számláinkról, ugyanis azok az online számlázó szerverén kerülnek tárolásra. Ez azt jelenti, hogy az adatok semmilyen körülmények között nem vesznek el, a számláinkat bármikor meg tudjuk nyitni, le tudjuk tölteni. Ezáltal megszűnnek a tároláshoz szükséges papírhegyek, dossziék. Könnyebb a számláinkat visszakeresni, kezelni.

4. Postázási költségek nélkül

És ha már megszűntek a papírhegyek körülöttünk, akkor a számlákat is kiküldhetjük digitálisan, akár email formájában. Ezzel teljesen kiiktathatjuk a nyomtatási, borítékolási és postázási költségeket. Továbbá nem kell bajlódnunk a postán a sorban állással, a jövőben nem szükséges ezzel az időveszteséggel számolnunk.

5. Környezetbarát

Amennyiben számlázási folyamataink során megszüntetjük a nyomtatást, borítékolást, akkor biztosan elindultunk a környezetbarát számlázási mód felé. Legyünk környezet tudatosak és zöldek, hiszen égetően fontos minden szinten környezetünk megóvása.

6. Gyorsan fizető vevő

Ha az ügyfelünk gyorsabban kapja meg a számláját az email postafiókjában, mint a leveles ládájába, akkor gyorsabban is fog fizetni. Ezzel pedig dinamikusabbá tudjuk tenni vállalkozásunkat, hiszen sokkal hatékonyabban tudjuk a fizetési teljesítést elérni a vevőinknél.

7. Jogszabálykövetés automatikusan

Amennyiben a számlázásra vonatkozó törvények módosítására kerül sor, nem kell gondoskodnunk a szoftver új verziójának beszerzéséről vagy letöltéséről. Az aktuális törvényi megfeleléshez szükséges újabb verzió azonnal elérhető és automatikusan frissül, erről a szolgáltató gondoskodik. Az online számlázók használatával biztosított a mindenkor hatályos jogszabályi megfelelőség.

8. Bárhonnan és bármikor használható

Az online számlázó program használata időkorlát nélküli, azaz nem csupán munkaidőben és nemcsak a munkahelyi számítógépünkről számlázhatunk. Megoldható, hogy külföldi tartózkodásunk, akár nyaralás idején is tudjunk számlázni. Továbbá 0/24-ben elérhető a szolgáltatás, nincsen akadálya annak, hogy akár éjjel állíts ki számlákat az ügyfeleid részére.

9. Cégedből egyszerre többen használhatják

Mivel egy online számlázó akár több számítógépről is elérhető, ezért egy cégtől többen is kiállíthatnak számlákat vagy kezelhetik azokat. A számlázáshoz ráadásul még a munkahelyünkön sem kell tartózkodni, egyik munkatárs otthonról, a másik munkavállaló az irodából állíthat ki egyszerre számlákat egy cég nevében.

10. Platform független

Azaz mindegy, hogy milyen operációs rendszer fut a gépünkön vagy eszközünkön, amelyről számlázni szeretnénk, hiszen csak egy böngészőre van szükségünk a számlázáshoz. Ez azt jelenti, hogy akár egy androidos telefonról is kiállíthatunk számlát, amennyiben a program reszponzív, azaz mobilra optimalizált.

Foglaljuk össze!

Miért is előnyösebb online számlázót használni?

 • mert nem kell telepítened a saját számítógépedre;
 • nincsenek karbantartási és frissítési költségek;
 • a számláid a biztonságos felhőben lesznek;
 • megszűnnek a papírhegyek és a postázási költségek;
 • óvod vele a környezeted;
 • gyorsabban fizető vevő;
 • automatikus jogszabálykövetés;
 • bárhonnan és bármikor használhatod;
 • a cégedből akárhányan használhatjátok;
 • platform független.

Megbízható számlázás

Amennyiben a T-Systems Magyarország Zrt. által forgalmazott Billzone.eu Online Számlázó felületet választod, akkor a felsorolt pontok mindegyik előnyét élvezheted.

Szerzőről:

Katona Andrea, a Billzone.eu termékfelelőse

Mondd el véleményedet a cikkről

Mondd el véleményedet a cikkről, hogy minél jobb tartalmat tudjunk írni számodra!

Átlag értékelés / 5. Összes értékelés:

Termékajánló

 • Billzone
  Billzone.eu
  A Billzone.eu egy telepítés nélküli online számlázó, mellyel korlátlan mennyiségben készíthető e-számla és papír alapú számla egyaránt. Bárhonnan, bármikor elérhető interneten keresztül, költséghatékony és környezetbarát.
  Megnézem

Oszd meg a cikket!

  Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Hírek, események, új termékek és még sok más vár rád hírlevelünkön!


  Kijelentem, hogy elfogadom az Adatvédelmi Szabályzatot.

  Termékajánló

  • Billzone
   Billzone.eu
   A Billzone.eu egy telepítés nélküli online számlázó, mellyel korlátlan mennyiségben készíthető e-számla és papír alapú számla egyaránt. Bárhonnan, bármikor elérhető interneten keresztül, költséghatékony és környezetbarát.
   Megnézem

  Ha szeretnél ehhez hasonló tartalmakról értesítést kapni, akkor
  regisztrálj a hírlevelünkre!

   Hírek, események, új termékek és még sok más vár rád hírlevelünkön!


   Kijelentem, hogy elfogadom az Adatvédelmi Szabályzatot.