Irány a nemzetközi piac: a Telekom Hello Biznisz és a Google Magyarország közös kurzusa

Hb Google Egyuttmukudes Cikk

Kimondottan a külpiacok elérésére készíti fel a startupokat és kkv-kat a Telekom Hello Biznisz és a Grow with Google közös szervezésében induló képzéssorozat. Az ingyenes kurzusokon a vállalkozók olyan, a határon túli terjeszkedést elősegítő megoldásokkal, eszközökkel és esettanulmányokkal ismerkednek meg, amelyek digitális felzárkózásukhoz is hozzájárulhatnak.

A magyarországi kis- és középvállalatok működésében jóval kevésbé vannak jelen digitális megoldások, mint fejlett országokbéli társaikéban. A magyar kkv-knak például mindössze 8 százaléka használ e-számlázási szolgáltatást, míg a digitális éllovasoknál (skandináv államok, Benelux-országok, Írország és Észtország) ez az arány 32 százalék – állapítja meg 2018 végi kutatásában a McKinsey & Company. A nemzetközi tanácsadó cég szerint a közösségi médiumok használatában is elmaradunk az éllovasoktól: a magyar vállalkozások negyede él ezekkel a marketingeszközökkel, míg az úttörő országokban a cégek fele. Márpedig ezek a megoldások manapság a kötelező belépőszintet jelentik a világpiachoz, azonban nem elég beszerezni őket: célirányos és hatékony használatukra legalább ekkora gondot kell fordítani. Ezen gondolatok mentén találkozott a Google Digital Workshop és a Telekom Hello Biznisz programja.

A nemzetközi Grow with Google kezdeményezés célja, hogy ingyenes eszközöket és képzéseket kínálva mindenki számára biztosítsa a lehetőséget a digitális világ adta lehetőségek kihasználására. Az ennek égisze alatt hazánkban három éve futó Google Digital Workshop képzés elsődleges célja pedig kifejezetten a kis- és középvállalkozások digitális felzárkóztatása. A Magyar Telekom üzletfejlesztési kezdeményezése, a Hello Biznisz a kis- és középvállalatok digitális edukációs portálja, ahol a vállalkozók első kézből értesülhetnek a legújabb online trendekről, eszközökről, vállalkozásfejlesztési tippekről. A Hello Biznisz széleskörű tudásanyaggal támogatja a vállalkozásokat a hosszú távú, sikeres működésükben, versenyképességük megőrzésében. 

A két nagyvállalat közös eseményei révén három vidéki és egy budapesti helyszínen sajátíthatják el startupok és kkv-k azokat a képességeket, ismerhetik meg azokat a digitális megoldásokat, amelyekkel felvértezve kellő informáltsággal és önbizalommal vehetnek eredményes nemzetközi rajtot. 

A félnapos képzésen a Google Digital Workshop szakértői a gyakorlatban mutatják meg, hol és miként lehet információhoz jutni a potenciális külföldi célcsoportokról, vásárlókról. Terítékre kerül az is, milyen módszerekkel lehet felmérni, hogy pont akkor és ott jelenjünk meg termékünkkel vagy szolgáltatásunkkal, amikor és ahol szükség van rá. A Telekom Hello Biznisz képviseletében Wolf Gábor, kisvállalatimarketing-szakértő ad hasznos útmutatást és tippeket a külföldi megmérettetéshez, illetve ismertet konkrét sikertörténeteket, amelyek egyik közös vonása a működés sikeres digitalizálása.

Utóbbi egyébként a teljes gazdaságunk számára kiemelt prioritás: amennyiben Magyarország teljes mértékben képes volna kihasználni a digitalizációban rejlő potenciált, az a McKinsey elemzői szerint 2025-ig akár 9 milliárd eurót is hozzátehet a gazdasági növekedéshez. Ehhez azonban a vállalkozásoknak hatékonyságban és termelékenységben is sokat kell javulniuk – ennek mikéntjéről is szó lesz az október 10-én Kecskeméten, 15-én Budapesten, 17-én Szegeden, november 28-án pedig Debrecenben megtartandó kurzusokon. Ezekre itt regisztrálhatnak azok a cégvezetők, értékesítők, marketingesek, startupperek vagy vállalkozói ambíciókat dédelgetők, akik a hazai piacon túli, külhoni terjeszkedést vagy exportot forgatnak a fejükben. A részvétel ingyenes, de a helyek száma korlátozott.

További információért és regisztrációért kattints az eseményre!

2019. október 10. Kecskemét

2019. október 15. Budapest

2019.10.17. Szeged

Mondd el véleményedet a cikkről

Mondd el véleményedet a cikkről, hogy minél jobb tartalmat tudjunk írni számodra!

Írd le, mi meghallgatjuk!

Oszd meg a cikket!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hírek, események, új termékek és még sok más vár rád hírlevelünkön!