Hogyan használjuk a videóhívásokat üzletszerzésre?

A videóhívásokra sokan tekintenek kizárólag privát, vagy csoportos megbeszélések során használható eszközként. Pedig sokkal több lehetőség rejlik bennük, mint azt elsőre gondolnánk. A videóchat az értékesítés és az új ügyfelek meggyőzésének tökéletes eszköze is lehet. Abban az esetben persze, ha megfelelően használjuk.

Nem is gondolnánk, hány olyan mindennapos feladatot végzünk az iroda homályában, melyek akár otthonról is könnyen megoldhatók. Azonban több szempontból is előnyt jelent a vállalkozások digitalizációja, hiszen rengeteg lehetőség rejlik az online eszközök használatában.Egyre többen éreznek rá arra, hogy akár a korábban személyes találkozást igénylő feladatok elvégzése is megoldható virtuálisan. Ehhez pedig nincs szükség másra, mint egy számítógépre és egy webkamerára, vagy egyszerűen egy okostelefonra.

Nincs ez másképp az értékesítés terén sem. Ha egy vállalkozás szeretne talpon maradni, kiemelten fontos, hogy lépést tudjon tartani a korral, és a digitális eszközöket megfelelően adaptálja mindennapos munkafolyamatai során. Éppen ezért most megmutatjuk azt, hogyan használhatod te is a videóhívást a személyes beszélgetéseken és céges konferenciákon kívül egyéb, értékesítést elősegítő célokra is.

Nem feltétlenül hátrány, sokkal inkább új lehetőség

Ha mindig csak személyes találkozókban gondolkodunk, az rengeteg időt vesz el, és hasonlóan sok ráfordítással jár. Ráadásul sok ügyféltől eshetünk el a nagy távolság miatt.A korábban csak személyes találkozás útján működő vállalkozások nagy része belépett az online térbe, ahol célközönségük egy olyan rétegét is elérhetik, akiket korábban, a hagyományos eszközök használatával nem lett volna lehetőségük.

Ez pedig azt jelenti, hogy a hagyományos boltok, stúdiók, galériák nagyobb ügyfélkörre, a korábbinál szélesebb érdeklődésre számíthatnak.Ehhez azonban szükséges, hogy a lehető legtöbb digitális platformot kihasználjuk üzletszerzés céljából. Többek között a videós lehetőségeket kínáló, telekommunikációs applikációkat is.

Így szerezhetünk új ügyfeleket egy videóhívás segítségével

Rengeteg olyan tevékenység akad, melyet online legalább annyira hatékonyan végezhetünk, mintha szemtől szemben találkoznánk ügyfeleinkkel. A megoldás persze igényel némi kreativitást, de megfelelő módon a testmozgás, a vendéglátás, sőt, még a tömegrendezvények lebonyolítása is megoldható otthonunkból a modern technológia segítségével.

Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány olyan foglalkozást, amelyek esetében a digitalizáció, azon belül is a videóhívás, jól működő eszköz lehet az ügyfelekkel történő hatékony kapcsolattartás során.

 • Személyi edzők, jógaoktatók

A videóhívás kiváló lehetőséget biztosít a testmozgással és edzéssel foglalkozó oktatók számára, hogy tevékenységüket digitális platformra helyezzék. Ilyen módon egyéni és csoportos óráikat is személyes találkozás nélkül tarthatják meg, anélkül, hogy a munkafolyamat hatékonysága csökkenne. Így nem állhat akadályként közéjük és az ügyfeleik közé a távolság.

Az edzésben és egészségmegőrzésben egyébként a távolról történő oktatás és munkavégzés egyáltalán nem új jelenség, sok fitneszstúdió és edző már egy ideje használja az online órák által kínált lehetőségeket. Épp itt az ideje tehát annak, hogy belefogj Te is, és új ügyfeleket szerezz!

 • Éttermek, kávézók

Az éttermek és kávézók nyitvatartásának korlátozása az elmúlt időben arra kényszerítette az üzemeltetőket, hogy minden eszközt megragadjanak az alkalmazkodásra. A legtöbben kizárólag az online rendelési megoldásokra hagyatkoztak, pedig a digitális platformok a vendéglátósok számára is több lehetőséget tartogatnak.

A videóhívás ebben a szituációban is kreatív módon használható eszköz. Több neves séf indított például a közelmúltban online főzőtanfolyamot, melyhez a résztvevők konferenciahívás formájában csatlakozhatnak. Ez nyilván jó szervezést és megfelelő szakmai tudást is igényel, azonban egyelőre úgy tűnik, itthon még kevesen élnek a lehetőséggel.

 • Rendezvényszervezők

Abban egészen biztosak lehetünk, hogy 2020 nem a tömött koncerttermek és zsúfolásig telt konferenciák időszaka. Egyelőre úgy tűnik, a tömegrendezvények lebonyolításával még hónapokat kell várnunk, azonban ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy minden tervünket haladéktalanul el kell engednünk.

A konferenciahívás egyik legnagyobb előnye, hogy akár nagy résztvevő számú rendezvényeket is hatékonyan levezényelhetünk a segítségével. Így akár egy nagyobb konferencia, előadás, múzeumi tárlatvezetés, vagy épp egy koncert is kiválóan közvetíthető a digitális technológia segítségével. Az élmény persze más lesz, mint korábban, azonban ez a legtöbb esetben a hatékonyságot nem befolyásolja.

 • Magántanárok és nyelviskolák

Eljött az ideje annak, hogy oktatói bázisunkat áthelyezzük a virtuális térbe.Videóhívás segítségével egy, vagy több résztvevő számára is hatékonyan tarthatjuk meg kurzusainkat, és remek kiegészítő megoldások is rendelkezésünkre állnak a szükséges anyagok megosztásában, a megszerzett tudás felmérésében. Az, hogy nem számít a tanár és a diák közötti fizikai távolság mértéke, megannyi új, potenciális ügyfél felé nyitja meg a kaput a jövőben.

 • Kézművesek, alkotók, webshopok

A kézműves termékek vásárlása során a vevők szeretik kézbe venni a portékát, megszemlélni azt vásárlás előtt. Azonban a tőlünk távol élő emberek gyakran nem tudnak megkeresni minket és megvásárolni a termékünket, pedig igényük lenne rá. Adott azonban a videóchat, melynek segítségével bármilyen terméket prezentálhatunk virtuálisan.

A videós termékbemutatás természetesen nem csak a kézművesek és alkotók kiváltságát jelenti. Ha egy webshop képes biztosítani az erre szolgáló ügyfélszolgálati kapacitást, gyakorlatilag bármilyen termék bemutatható a virtuális téren keresztül a vásárlók számára.

Így nemcsak a vásárlások száma növelhető hatékonyan, de a visszaküldött csomagok száma is hatékonyan mérsékelhető. Ráadásul rengeteg időt spórolhatunk meg a vásárlással.

Összegzés

A lehetőségeket még oldalakon keresztül sorolhatnánk, azonban a fentebb leírt példák vélhetően jól szemléltetik azt, hogy a videóchat kiváló lehetőséget biztosít a magánéletben és a munkahelyen történő, állandó kapcsolattartásra, mindezek mellett pedig, ha helyesen használjuk, az ügyfélkapcsolatokat is erősítheti.

A modern kommunikációban megannyi lehetőség rejlik, melyek kiaknázásához nincs szükségünk másra, csupán néhány egyszerű eszközre, illetve egy kis kreativitásra.

Mondd el véleményedet a cikkről

Mondd el véleményedet a cikkről, hogy minél jobb tartalmat tudjunk írni számodra!

Írd le, mi meghallgatjuk!

Oszd meg a cikket!

  Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Hírek, események, új termékek és még sok más vár rád hírlevelünkön!


  Kijelentem, hogy elfogadom az Adatvédelmi Szabályzatot.

  Ha szeretnél ehhez hasonló tartalmakról értesítést kapni, akkor
  regisztrálj a hírlevelünkre!

   Hírek, események, új termékek és még sok más vár rád hírlevelünkön!


   Kijelentem, hogy elfogadom az Adatvédelmi Szabályzatot.