Cápák között 7. adás összefoglalója

Cápák között

Show-val jó a hal is. A Cápák között hetedik adásából megtudhattuk, mivel lehet felpezsdíteni a tonikot és a Cápákat, és milyen az, amikor egy kutató befektetők után kutat. Az sem maradt titok többé, hogy mindenkinek van egy alma, vagyis almája. És az is kiderült, vajon tényleg bizonytalan-e a kutya vacsorája.

Ízlések és pofonok

Steierlein Péter ízmester prémium üdítőket tervez és gyárt, melyekhez különleges alapanyagokat használ fel.

Célja, hogy a Gingerfield & TonicHill újabb ízvariációkkal gazdagodhasson, ezáltal váljanak még ismertebbé különleges italai. Ehhez 30 millió forintra lenne szüksége, melyért cserébe 10%-ot adna a nyereségből. Tavalyi forgalma 7 millió forint volt.

A Cápáknak kínált tonikot feketeborssal fűszerezte, de sajnos még ezzel sem sikerült kellően felpezsdítenie őket ahhoz, hogy beszálljanak vállalkozásába.

Befektetők után kutat

Novák Blanka szeretné összekötni a különböző területeken élő és tevékenykedő innovátorokat egy személyre szabott alkalmazás segítségével.

Blanka először négyezer világversenyen megmérettetett innovátort csatlakoztatna a rendszerhez, mely a Stempool nevet kapta, és ingyenesen elérhető.  Ez egyben egy prémium bázisú HR-alkalmazás is, melynek segítségével különböző cégek részére próbálják megtalálni a legalkalmasabb fiatal kutatókat.

50 millió forintot szeretne a Cápáktól 10%-os részesedésért. A nagyhalak értékelték a lelkesedését, és bár nem szívesen kutatnak más zsebében, nagyon kíváncsiak voltak a piszkos anyagiakra. Mivel a vállalkozás még csak terv, és a Cápák nem látták biztosnak befektetésük megtérülését, Blankának más befektető után kellett kutatnia.

Akinek az alma az álma

Kádár Imre fejéből almaszedés közben pattant ki vállalkozásának ötlete.

Három év kísérletezés után kitaláltak egy olyan technológiát, melynek segítségével az almákon feliratokat, rajzokat jelenítenek meg, tűéles kontúrokkal. A gyümölcsöket leginkább cégek részére értékesítik, akik az ügyfeleiknek ajándékozzák azokat. Bár most még reklámajándékként árusítják, a feliratok segítségével akár a gyerekeket is könnyebben rá lehet venni a gyümölcsfogyasztásra.

Egy darab Mintazalma előállítási költsége 112 Ft, és nettó 320 Ft-ért tudják eladni. Céljuk, hogy minél több helyen tudják árulni almáikat. Ehhez 10 millió forintra lenne szükségük, melyért 30%-os üzletrészt ajánlanának fel. Az ebből vásárolt hűtőház segítségével meg tudnák hosszabbítani a szezont.

A Cápák túl kicsinek találták a vállalkozást, így egyikük sem harapott bele az Imre által kínált, nem tiltott gyümölcsbe. Ez az alma így sajnos nem csak az orvost, hanem a Cápákat is távol tartotta.

Kutyajó üzlet

Szabó Péter és barátja, Kosár Krisztián a kisállatok egészséges táplálkozásával foglalkozik. Konyhakész menüiket öt éve készítik a gazdik és kis kedvenceik legnagyobb megelégedésére.

A Barf Magyarország nagy segítség, amennyiben egy kutya vagy macska allergiás, esetleg betegséggel küzd. Saját üzemükben egészséges, konyhakész, nyers és gyorsfagyasztott menüket készítenek prémium alapanyagokból.

2018-as árbevételüket 2019-ben megduplázták, így már 24 millió forint lett. A menük átlagára 1300 Ft. Az árrés bizonyos termékeknél eléri a bekerülési költség másfélszeresét is. 30 millió forintra lenne szükségük, melyet saját márkaüzlet megnyitására fordítanának, de terveik között szerepel a külföldi terjeszkedés is. Mindezért 20%-os üzletrészt adnának. Jelenleg 60 ügyfelük van.

Moldován András mozog a Cápák között legotthonosabban a témában, így alaposan kikérdezte a tulajdonosokat a menük részleteiről. A Cápákat természetesen vonzotta a nyers hús, így többen is lehetséges befektetőnek tűntek. Balogh Levente 15 millió forintért cserébe 15%-ot kért. Fehér Gyula abban az esetben szeretett volna hozzá csatlakozni 15 millió forinttal, ha együtt összesen 42%-ot kapnának az üzletrészből. Végül 40%-ban maradtak, és az üzlet megköttetett, Tomán Szabina pedig a cég 61. vásárlójaként emeli majd a bevételt.

A hétfői adásban így egy vállalkozás talált befektetőre, Szabó Péter és Kosár Krisztián, azaz a Barf Magyarország, Novák Blanka pedig elnyerte a Telekom Digitálisan Tettrekész díját.

Jövő hétfőn ismét vérszagra gyűlnek a Cápák, ne maradjatok le róla!

Ha még nem láttad az adást, itt tudod megnézni: https://www.rtlmost.hu/capak-kozott-p_13063/capak-kozott-2-evad-7-resz-c_12630087

Mondd el véleményedet a cikkről

Mondd el véleményedet a cikkről, hogy minél jobb tartalmat tudjunk írni számodra!

Írd le, mi meghallgatjuk!

Oszd meg a cikket!

  Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Hírek, események, új termékek és még sok más vár rád hírlevelünkön!


  Kijelentem, hogy elfogadom az Adatvédelmi Szabályzatot.

  Ha szeretnél ehhez hasonló tartalmakról értesítést kapni, akkor
  regisztrálj a hírlevelünkre!

   Hírek, események, új termékek és még sok más vár rád hírlevelünkön!


   Kijelentem, hogy elfogadom az Adatvédelmi Szabályzatot.