Cápák között 6. adás összefoglalója

A múlt heti Cápák közöttben eljött a családi vállalkozások ideje. A Cápák elé került kutyatorta, vegán édesség, bevásárlókocsit védő huzat és gyógyhatású készítmény is. Megtudhattuk, Moldován András miképp veszi, ha meccsnézés közben felhívják, és hogy Tomán Szabina mennyire tartja be férjének tett ígéretét.

Bulldog születésnapot

Rácz Kinga és Pittner Róbert az életben és az üzletben is társak. Véleményük szerint mindenkinek jár egy születésnapi torta, még a kutyusoknak is. Így hát kutyatorta-készítő vállalkozásuk legfőbb célcsoportjai négy lábbal állnak a földön. Tortáikat kész kutyaeledelből készítik, így az minden olyan vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, amely a kutyák számára nélkülözhetetlen.

Idáig közel 1000 tortát adtak el, mely összesen 6 millió forint árbevételt eredményezett. Ebből 1 millió forint ment el alapanyagra és 5 millió forint a tartósítási eljárás tökéletesítésére, továbbá marketingköltségekre. A sorozatgyártáshoz szükséges berendezésekre, illetve látványfagyasztók beszerzésére kértek 30 millió Ft-ot a Cápáktól, 25%-os tulajdonrész felajánlásával.

Egy torta ára 5000 és 7000 Ft között mozog. Ennél többet azonban nem tudtak meg a Cápák a költségeikről, mivel ők sajnos nem mélyedtek el a részletekben, és csak kutyafuttában dobálták össze a számokat. Így viszont a Cápák sem csóválták a farkukat örömükben, és úgy otthagyták a kutyatorta-üzletet, mint eb a kutyafuttatót.

Védőháló nélkül

Pongrácz Ádám és Pongráczné Zsófia hatalmas gondot szeretnének levenni az aggódó édesanyák válláról. A Timitextil által kifejlesztett Shoppingoló nem más, mint egy bevásárlókocsit védő huzat, amely megóvja a gyerekeket attól, hogy a bevásárlás közben kapcsolatba kerüljenek a kocsin fellelhető vírusokkal és baktériumokkal.

Nagyobb árukészletet és egy nagyobb üzletet szeretnének, melyhez 5 millió Ft-ot kértek 15%-os részesedésért.

Bár a Cápáknak nagyon tetszett a babáknak biztosított védelem, Zsófi és Ádám nem óvta meg magát attól, hogy Tomán Szabina felfedezze a nem titkolt hasonlóságot saját brandje, a Cseppke és a Timitextil termékei között. Szabina nem találta etikusnak és üzletileg elfogadhatónak, hogy az ő brandjét próbálják meg lemásolni, náluk jóval olcsóbban értékesíteni a termékeket, majd ehhez még pénzt is kérnek tőle. Bár abban mindegyik Nagyhal egyetértett, hogy példaértékű, hogy valaki a kisgyermekei mellett saját vállalkozásba kezd, nem szerettek volna csatlakozni.

Édes pillanatok

Bárányos Réka és Novák Ádám 9 éve tértek át egy egészségtudatos táplálkozási formára, mely az egész életüket megváltoztatta. Bár mindketten grafikusok, most saját vállalkozásukkal, a Naspolya Nassoldával jöttek el a Cápák elé, mely Magyarország első nyersvegán cukrászdája. Termékeik kizárólag növényi alapanyagokból készülnek. 2019-ben 56 millió Ft-os árbevételük volt, melyből 6,5 millió Ft volt a haszon. A COVID hatására 2020-ban 32 millió forintra csökkent a bevétel, de nem adták fel, és áttértek az online értékesítési módra.

Igazi brandet szeretnének építeni, és bekerülni a legnagyobb üzletláncokba. Ehhez és a műhelyük bővítéséhez 12 millió Ft-ra van szükségük, 10%-os üzletrészért.

A Cápák így most sem maradtak harapnivaló nélkül, és ragadozó létükre imádták a vegán édességeket. Moldován András még arról is biztosította Rékát és Ádámot, hogy soha életében nem evett mentes élelmiszerből ilyen finomat. Jelenleg havi 500 db trüffelt képesek kézzel előállítani, így be akarnak vezetni egy gyártósort, melyhez a próbagyártás már meg is történt. Édességeik 1900 és 2100 Ft közötti áron kerülnek értékesítésre.

Kiszámolták, hogy évi 18 millió Ft profitot tudnának termelni évente. Balogh Péter ízlését nem csak a trüffel nyerte el, hanem az is, hogy érdekli őket, mit szeretne egy befektető. Azonban az aggodalomra adott okot a Cápák között, hogy Réka idáig nem vett ki fizetést, így ennek mértékével számolniuk kell, mint profitcsökkentő tényezővel.

Péter felajánlotta a kért összeg felét, de cserébe évi 20% osztalékelsőbbséget kért. Tomán Szabina férje egy dolgot kért tőle, hogy vendéglátásba ne fektessen. Szabina azonban vérbeli Cápaként viselkedett, és nem bírt elúszni az ígéretes falatok mellett, így 12 millió forintos ajánlatot tett, 30%-os részesedésért.

Ellenajánlatként 5-5% tulajdonrészért 6-6 millió forintot kértek Rékák.  Péter úgy ítélte meg, hogy Szabina sokkal hasznosabb lenne számukra, mint ő, így inkább kiszállt. Végül Szabina 12 millió forintért 25%-os üzletrészt szerzett. Így megszületett az este első üzlete.

Call me, Baby!

Kun Renáta 7 éve foglalkozik telefonos értékesítéssel. 2012-ben családjával együtt saját fejlesztésű, gyógyhatású készítményeket kezdtek el forgalmazni. 22 évesen szülei azzal bízták meg, hogy dolgozza ki az értékesítési stratégiát, így 8 call centert hozott létre. 2019-ben a családi vállalkozás árbevétele nettó 95 millió forint volt. Azonban Renáta szeretett volna a saját lábára állni, így novemberben elindította vállalkozását, a Bio Bázist. Jelenleg egy boltja és egy call centere van, melyekkel az első havi forgalma 1 millió Ft lett.

Álma, hogy saját bio beauty márkát hozzon létre, melynek keretein belül saját fejlesztésű termékekkel lépne piacra. Ehhez egy üzemre van szüksége, mely megnyitásához 7 millió Ft-ot kért a Cápáktól, 10%-os részesedésért. Idén egy bio rúzst, egy szemhéjpúdert és egy bio alapozót szeretne kifejleszteni. Renáta imitált is egy gyors telefonhívást Moldován Andrással, és bizonyította, hogy ha hív valakit, annak csupán két lehetősége van: vagy megveszi, vagy leteszi.

A Cápák így inkább letették, hiszen szerintük ahhoz, hogy a saját lábára álljon, nem arra van szüksége, hogy valaki ismét felülírja a döntéseit. Moldován Andrásnak saját bevallása szerint kissé sok volt Renáta, és nem szerette volna, ha darált cápahúsként végzi, így végül ő is kiszállt.

Az este így egy vállalkozás talált befektetőre, Bárányos Réka és Novák Ádám Naspolya Nassoldája, és ők nyerték el a Telekom Digitálisan Tettrekész Díját is.

Ezen a héten pénteken nem lesz újabb Cápák között epizód. Legközelebb április 9-én fognak újra pénzszagra gyűlni a Cápák. Semmiképp se hagyd ki!

Szerző:
Kreatív Kontroll csapata

Nézd meg a Naspolya Nassolda bemutatkozó videóját!
Mondd el véleményedet a cikkről

Mondd el véleményedet a cikkről, hogy minél jobb tartalmat tudjunk írni számodra!

Átlag értékelés / 5. Összes értékelés:

Oszd meg a cikket!

  Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Hírek, események, új termékek és még sok más vár rád hírlevelünkön!


  Kijelentem, hogy elfogadom az Adatvédelmi Szabályzatot.

  Ha szeretnél ehhez hasonló tartalmakról értesítést kapni, akkor
  regisztrálj a hírlevelünkre!

   Hírek, események, új termékek és még sok más vár rád hírlevelünkön!


   Kijelentem, hogy elfogadom az Adatvédelmi Szabályzatot.