Cápák között 5. adás összefoglalója

Olvasási idő 5 perc

A múlt heti adásban láthattuk a Cápákat párnák és Barátok közt, sőt még a hozzájuk érkező kishalaktól is kaptak hideget-meleget. Leginkább igencsak egyedi befektetési ajánlatokat, jégkrémet és még visszautasítást is. Ússzunk az árral, és idézzük fel a legjobb pillanatokat!

Párnacsata

Zulinger Gizella sok időt töltött Amerikában, ahol véleménye szerint nagyon szeretik a nagy, szőrös és puha dolgokat. A Bujtsy éppen ezért egy igazán nagy, puha szőrmegolyó, amely kitűnően alkalmas összebújásra, pihenésre, relaxálásra. A hatalmas, szőrös golyó memóriahabbal van megtöltve, amely megtart, felveszi a formádat és körülölel, mindezt puha, műnyuszi szőrmébe bújtatva.

Két hónap alatt – 5 millió Ft értékben – 33 db terméket értékesítettek. Zigi terve, hogy egy év alatt 3000 terméket adnak el, amely 193 millió forintos adózott eredményt hoz majd. 16 millió forintot szeretne, 6%-os üzletrészért cserébe, mely összeget gyártásfejlesztésre és marketingre fordítaná, továbbá szeretne egy budapesti márkaboltot is.

Balogh Péter hamar Bujtsy karjaiba vetette magát, azonban mégsem érezte reálisnak, hogy az luxustermékként megéri az igencsak borsos árát. A többi Cápa is hasonlóan vélekedett, és nem haraptak rá a műanyag nyuszibundára.

Zöldhullám

Bellon Gergely családja négy generáció óta faiskolákkal foglalkozik. Azonban Gergely a Cápák elé a faiskola helyett KRESZ-sulival érkezett. Szerinte a jogosítvány megszerzéséhez túl unalmas a KRESZ-könyv lapozgatása, és a szokásos feladatsorok gyakorlása, így barátjával együtt létrehoztak egy KRESZ-vizsgára felkészítő applikációt. Azonban – mivel az ebben szereplő kérdések nem az ő tulajdonukban voltak – ezt a verziót 2017-ben törölniük kellett.

A vészfékezés után így kissé módosítottak a kérdéseken, és megpróbáltak újra startolni a zöld lámpánál. Az új applikáció négy hónapja elérhető, és ezalatt már több mint 14 000 letöltése volt, mellyel idáig 300 000 forintot kerestek. Mivel évente közel százezren szereznek jogosítványt, véleménye szerint a szoftver körülbelül évi 2 millió forint bevételt hozna nekik. 5 millió forintért jött, melyért cserébe 30%-os részesedést ajánlott fel.

Az alkalmazás ára 899 Ft, melyet idáig 350 tanuló vásárolt meg. Fejlesztésre összesen 60 000 forintot költöttek. Balogh Levente arra bíztatta Gergelyt, hogy inkább az agráriumban fejlesszen ki valamilyen újdonságot, míg Balogh Péter szerint egészen addig nem fogja sikerre vinni az applikációt, amíg nem napi 24 órában foglalkozik vele. Ő pedig nem fektet semmibe, amely a vállalkozó számára csupán egy hobbi.

Lakatos Istvánt érdekelte a vállalkozás, azonban az 5 millió forintért cserébe 50%-os részesedést kért. Az ellenajánlat 40% volt, ami felbőszítette Istvánt, így már 51%-ot akart. Gergely végül beadta a derekát, így megszületett az este első üzlete.

Rímálmok

Szabó Erika és testvére, József, édesapjuk halála után döntöttek úgy, hogy megvalósítják az álmát, és családi vállalkozásba kezdenek. Erika színésznőként fontosnak tartja, hogy a mindennapokba is belecsempéssze, és élvezetessé tegye a kultúrát.

A Simple on You, vagyis a Soy’ ruházati termékeken versidézetek és művészeti alkotások szerepelnek. Mindegyik ruha egyedileg tervezett, kézzel gyártott, magyar termék, amelyekkel már másfél éve vannak a piacon. Ezalatt 30 millió forintos forgalmuk volt, amely 40%-os profitot eredményezett.

Szublimációs technikát alkalmaznak, mely során a tintát magas hővel égetik bele az anyagba, ami így szinte teljesen egybeolvad azzal. Idáig 7500 terméket adtak el, ezt a számot jövőre szeretnék megduplázni. Nagy gondot jelent számukra a túlságosan nagy raktárkészlet, amelyet csökkenteni szeretnének. 15 millió forintért cserébe 10%-os üzletrészt ajánlanak fel. Az összeget arra használnák fel, hogy kezdő gyártósorukat professzionális szintre tudják fejleszteni.

Egy póló átlagára 8000 forint, előállítás költsége 2000 forint körül van, amire rájön a 10%-os marketingköltség, a szállítási díj és a fizetések. Moldován András szerint az üzenet és a tartalom rendkívül értékes, ezért sem szabad kiadni a saját kezükből, így ő ki is szállt. Balogh Péter szerint is nagyon egyedi fogást találtak, de mivel a divathoz még saját felesége szerint is meglepően kevés köze van, így inkább ő is kiszállt. Bár a Cápáknak nagyon tetszett Erika és József vállalkozása, úgy döntöttek, hogy akinek nem inge, ne vegye magára, így tovaúsztak.

Jégvarázs

Szalay József vállalkozása, az Anjuna jégkrém egy indiai utazással indult, ahová a hideg tél és a szürke hétköznapok elől menekültek barátjával. Ez alapjaiban változtatta meg az életüket, hiszen addigi karrierjüket feladva, prémium minőségű pálcikás jégkrémek előállításával kezdtek el foglalkozni, ám azóta József barátja kiszállt a vállalkozásból.

A fagylaltok növényi alapúak, így a vegán étrendnek is megfelelnek. Két saját, és három franchise üzletük van, de tavaly óta 34 hipermarketben kerültek szezonálisan belistázásra termékeik. Idén 370 000 jégkrémet értékesítettek, így 200 millió forintos árbevételt értek el, melyből 10%-os a nyereségük. Jövőre ki szeretnének jutni a nemzetközi piacra, és további 40 üzletet szeretnének nyitni, évi 10 millió fagylalt értékesítésével.

50 millió forintért cserébe 5%-os üzletrészt adna József, mely összeget egy új üzem megvételére fordítaná. Az idáig vezető út rengeteg nehézséggel és hitellel volt kikövezve. Jelenlegi hitelállományuk 63 millió forint.

Tomán Szabinának nagyon ízlett a fagyi, de szerinte a tartozásokkal óvatosan kell bánni, így inkább nem szállt be az üzletbe. Balogh Péter úgy vélte, aki az igazán reménytelen pillanatokból is vissza tudja hozni a vállalkozását, az lesz igazán sikeres, azonban ő sem szeretett volna jeges vízbe csobbanni. Balogh Levente saját magát látta Józsefben, és az üzletben is talált perspektívát, így 25 millió forintot ajánlott, 10%-ért cserébe. József számára azonban túl kevés volt a felajánlott összeg, és túl sok az ezért kért üzletrész, így nem fogadta el Levente ajánlatát.

Az este így egy vállalkozó talált befektetőre, a Telekom Digitálisan Tettrekész Díjának nyertesei pedig Szabó Erika és Szabó József lettek.

Szerző:
Kreatív Kontroll csapata

Nézd meg a Simple On You bemutatkozó videóját!

Pénteken ismét pénzszagra gyűlnek a Cápák. Semmiképp se hagyd ki!

Mondd el véleményedet a cikkről

Mondd el véleményedet a cikkről, hogy minél jobb tartalmat tudjunk írni számodra!

Írd le, mi meghallgatjuk!

Címkék

Oszd meg a cikket!

  Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Hírek, események, új termékek és még sok más vár rád hírlevelünkön!


  Kijelentem, hogy elfogadom az Adatvédelmi Szabályzatot.

  Ha szeretnél ehhez hasonló tartalmakról értesítést kapni, akkor
  regisztrálj a hírlevelünkre!

   Hírek, események, új termékek és még sok más vár rád hírlevelünkön!


   Kijelentem, hogy elfogadom az Adatvédelmi Szabályzatot.