Cápák között 2. adás összefoglaló

Cápák között Telekom

A Cápák hétfőn ismét összedugták a kopoltyúikat, hogy kiválasszák maguknak a legígéretesebb halakat. Az üzleti showműsor második adásában négy tehetséges vállalkozóval ismerkedhettünk meg, és izgalmakban sem volt hiány.

Két kerékkel több

A 17 éves Komáromy Csanád és a 18 éves Kaló Levente Yoshihiro 15 éve barátok és most barátságukat egy közös vállalkozással szeretnék még szorosabbá tenni. Ehhez persze szükségük lenne a Cápák támogatására.

Yoshi néhány évvel ezelőtt egy családi nyaralás során próbálta ki az elektromos biciklit, amibe rögtön bele is szeretett. Azonban túlságosan drágának találta, így az az ötlete támadt, hogy saját kezűleg alakítja át a hagyományos bicikliket elektromossá, töredék áron.

A K&K ebike beindításához 10 millió forintra lenne szükségük, mely összegért cserébe 10%-os tulajdonrészt tudnak felajánlani. Szerintük fél év alatt térülhetne meg a befektetés, amennyiben havonta legalább 10 kerékpárt tudnának átalakítani. Az összeget mobilszervízre használnák fel, ami tulajdonképpen egy furgon lenne, illetve szeretnének egy fix műhelyt is kialakítani. A fennmaradó összeget cégalapításra és saját készlet beszerzésére fordítanák.

Egy biciklit félmillió forintért alakítanának át, melyből 300 ezer forint lenne a haszon.

A Cápáknak nagyon tetszett a fiúk lelkesedése és talpraesettsége. A célpiacot is hamar meghatározták: azok, akinek van biciklije, de a vásárlását már megbánták. Balogh Levente 5 millió forinttal szállt volna be az üzletbe, de a többi Cápa messzire sodródott az ajánlattételtől, így végül a befektetés helyett egy igazgatói állásajánlatot zsebelhettek be a fiúk.

Jótét helyébe 5%-ot várj

Nagy Adrienn és Klement-Simon Krisztina a Give my chance közösségi finanszírozó weboldal alapítói és tulajdonosai, melyet 2019 májusában indítottak el. Az oldal segítségével a támogatók közvetlenül tudják eljuttatni adományaikat a támogatást gyűjtőknek.

A lányok minden egyes tranzakció után 5% jutalékot kapnak. Forgalmuk idáig összesen 2 700 000 Ft volt, melyből 135 000 Ft volt a haszon. Marketingre idáig közel 5 millió forintot költöttek. Franchise-rendszerben képzelték el a terjeszkedést, ehhez, az applikáció fejlesztéséhez, a partnerplatform létrehozásához és marketingköltségekre 75 millió forintra lenne szükségük, amiért cserébe 15% tulajdonrészt ajánlanának fel a Cápáknak.

A Cápák közül senki sem szerette volna támogatni őket, mivel szerintük ellenőrzés hiányában semmilyen módon nem igazolt, hogy valóban jogosan kérnek támogatást az oldalukon regisztrálók.

Img 9596

Berni kezéből ettek a Cápák

Pólya Bernadett a sok-sok rendezvényes catering okozta sokk után döntött úgy, hogy létrehozza a Four Bites cateringet, bebizonyítva, hogy érdemes finom, egészséges és apró falatkákat tálalni a megszokott fogások helyett. Így szerinte kis dolgokkal is lehet nagy pénzt keresni.

A hagyományos cateringet bemutató, egyszerre vicces és elrettentő műsoruk után, a Cápák máris a tenyerükből ettek. Berni elmondta, hogy falatnyi méretű harapnivalóiknak minden elemét ők készítik, és kétéves működésük alatt több mint 100 ezer falatkát adtak már el.

Gyártástechnológiájukat szeretné fejleszteni, hogy rövidebb idő alatt még több falatkát tudjanak előállítani. Berni 15 millió forintért cserébe 7% részesedést ajánlott fel a Cápáknak. Vállalkozásuk idáig 1 millió forint profitot termelt, és számításai szerint 5 év alatt térülne meg a Cápák befektetése.

Négy Cápa viszonylag hamar továbbúszott, Tomán Szabina azonban látott egy falatnyi fantáziát a vállalkozásban, azonban a 15 millió forintért cserébe 25%-ot kért. Mivel Berni tartott tőle, hogy ez a tulajdonrész már igen jelentős befolyást jelentene a vállalkozásuk döntéshozatalában, 12%-ban maximálta a részesedést. Szabina így csatlakozott a többi Cápához, és Berni, bár ötletét és hozzáállását nagyon jónak tartották, támogató nélkül maradt.

Img 0065

A Cápák csípték a chipset

Janklovics Iván, a Snack Garden Kft. tulajdonosa 2019 júniusa óta főállásban gyárt és forgalmaz egészséges snackeket. A titka a vákuumsütés, mely során kevesebb tápanyag bomlik le, így szebb színe és jobb íze lesz a zöldségekből készült chipseknek.

Cége tavaly kiállítóként vett részt Európa legnagyobb élelmiszeripari vásárán, ahol a céklás chipsük megnyerte a leginnovatívabb snacknek járó díjat. Árbevételüket Iván 100 millió forint fölé várja. A snackek átalágára 500 Ft, mely 30% profitot hoz a cégnek. Nagyobb üzembe szeretnének költözni, így ehhez keres szakmai befektetőket. A vállalkozó kedvű Cápának 15 millió forintért 5% üzletrészt ajánl fel.

A Cápáknak a snack és az ötlet is ízlett. Egyből ketten is ráharaptak, így Balogh Levente és Fehér Gyula is 5-5 millió forintot ajánlott, 5-5%-ért cserébe. Azonban ez így kevésnek bizonyult, így Levente adott még egy végső ajánlatot. Megadta a 15 millió forintot, 10%-ot kérve az üzletrészből. Így megszületett az este egyetlen befektetése.

214853780

Azonban Pólya Bernadett sem távozott üres kézzel. Ötletes és finom falatkái meghozták számára a sikert, hiszen Ő lett a Telekom Digitálisan Tettrekész-díj nyertese.

Jövő hét hétfőn, a Cápák között harmadik részében újabb izgalmakban és ötletekben gazdag percek várnak ránk.

Mondd el véleményedet a cikkről

Mondd el véleményedet a cikkről, hogy minél jobb tartalmat tudjunk írni számodra!

Írd le, mi meghallgatjuk!

Oszd meg a cikket!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hírek, események, új termékek és még sok más vár rád hírlevelünkön!

Ha szeretnél ehhez hasonló tartalmakról értesítést kapni akkor
regisztrálj a hírlevelünkre!