9 tipp a digitálisan vonzó szállásért

Csekklista Digitális Vonzó Szállás

Vannak, akik a nyaralás során a modern világtól való eltávolodást keresik, de a többség a nyaralás során is benne akar maradni a digitális vérkeringésben. Emiatt aztán szállást is úgy választ magának, hogy ott is megtalálja az otthon digitális kényelmét.

Végre itt a nyár, a vírus egy kicsit visszaszorult, lehet menni nyaralni, legalább belföldre! De amilyen hektikusak voltak az elmúlt hónapok, otthoni munkavégzéssel, kényszerszabadsággal, váltott csapatokban dolgozó kollégákkal, a kikapcsolódás sokak számára nem lehet teljes. Vinni kell a nyaralásra is a laptopot, naponta egy-két órára be is kell kapcsolni, elolvasni és megválaszolni az e-maileket, bekapcsolódni egy-egy videokonferenciába, dolgozni az aktuális projekten. Ha már a karantén idején megszokták a dolgozók (és főnökeik…), hogy a munkát elvégezni nem csak az irodából lehet, bizony a szálloda/panzió is lehet munkahely. De csak akkor, ha megfelel bizonyos feltételeknek.

Az alábbiakban bemutatunk néhány tényezőt, amelyeket szállásadóként mindenképpen szem előtt kell tartanod, ha azt szeretnéd, hogy a digitális bennszülöttek és a munkájukat a szabadságuk alatt is folytatni akaró/kénytelen vendégek is jól is érezzék magukat.

1. Nagysebességű internet és ingyen wifi

A kényszerű bezártság idején mindenki megtanulta, hogy milyen fontos a villámgyors és megbízhatóan működő internet – anélkül nem lehetett kapcsolatot tartani a rokonokkal, barátokkal, nem lehetett dolgozni. Ugyanezt elvárják a vendégek a nyaralás során is, így a gyors internet, valamint a wifi-hozzáférés ma már nem extra szolgáltatás, hanem alapkövetelmény.

Szállásadóként gondoskodj arról, hogy a szálláshelyed tényleg nagy sebességgel csatlakozzon az internetre és a házon belül mindenütt (szobákban, közösségi terekben) elérhető legyen a wifi!

A szükséges sebesség meghatározásánál gondolj arra, hogy egyszerre akár több vendéged is akarhat online videót nézni, vagy éppen saját képeit, videóit feltölteni, és eközben a szállás működtetéséhez is kell némi sávszélesség. A Telekom most kiemelt ajánlattal segít abban, hogy szállásod felkészülten várhassa az új vendégeket. Nemcsak a kedvezményes árú extra gyors internetcsomagjaink közül választhatsz, de stabil és megbízható WiFi lefedettséget biztosító készülékajánlattal is készültünk!

A wifit ne felejtsd el jelszóval védeni, a jelszót cseréld rendszeresen, és a saját céges adatforgalmadra mindenképpen tarts fenn egy külön vezeték nélküli hálózatot.

2. Jelenlét a szállásfoglaló oldalakon

A legtöbb vendég a gyűjtőoldalakon kezdi a keresgélést, így ezeknél egyszerűen muszáj benne lenni a választékban, még ha némi jutalékot is kérnek a közvetítésért.

A magyar székhelyű Szállás.hu több mint 1 millió vendégéjszakát közvetített ki 2018-ban, és hazánkon kívül a régió hat másik országában is aktív tevékenységet fejt ki. Most ráadásul a Telekom és a Szállás.hu együttműködésének köszönhetően, segítünk népszerűsíteni a szállásodat a szállás.hu oldalán. Legyél kiemelt szállásadó, amennyiben rendelkezel extra gyors – azaz legalább 1000 Mbit/s maximális letöltési sebességű – Telekomos vezetékes internettel! Csatlakozz a kezdeményezéshez, hogy szállásod felkerülhessen a hamarosan induló extra gyors Telekom netes listaoldalra! További részletek: www.telekom.hu/szallasadoknak

Ha valamilyen speciális szolgáltatást kínálsz (lovaglás, falusi turizmus, horgászat, bármi) érdemes lehet erre szakosodott gyűjtőoldalakra is regisztrálni.

3. Weboldal

Annyira triviális, hogy szinte szégyelljük is leírni. Ez az alap, ha be akarod mutatni a szálláshelyedet és annak szolgáltatásait, de néhány dologra itt is figyelni kell. Legyen a weboldal jól áttekinthető, logikusan felépített és informatív. Ne spórolj a teljesítményen: felmérések szerint a látogatók többsége három másodpercet hajlandó várni egy oldal betöltésére, azután odébbáll. Elengedhetetlen, hogy a weboldal mobilra is optimalizált legyen, mert sokan azon fogják nézni. Ha külföldi vendégekre is számíthatsz, angol és német nyelvű változatot is készíts, lehetőleg profi fordítóval.

4. Online foglalás

Ha már van weboldalad, ne csak tájékoztatást adj, hanem ragadd meg az alkalmat, és tedd lehetővé, hogy az érdeklődő egyből be is foglalja a szobát. Ennél jobb alkalmad nem lesz rá. Léteznek készen kapható online foglalási modulok, amiket viszonylag egyszerűen integrálni lehet a weboldaladba.

5. Felkerülni a térképre

Ezúttal szó szerint. A Google-nél lehetőség van vállalkozásod regisztrációjára a Google Cégem rendszerébe, majd létrehozhatod a szálláshely adatlapját (ennek leírását itt találod). A címet megadva a szálláshelyed a jövőben megjelenik a Google Térképen. Ha tehát egy fáradt vándor a környéken autózva azt keresi, hol hajthatná álomra a fejét, a helyfüggő keresésekben egyből a te ajánlatod is a szeme elé kerül.

6. Jelenlét a közösségi médiában

A digitális korszak gyermekei sokkal kevésbé hisznek a hirdetéseknek, mint kortársaik véleményének. Az USA-ban a 40 év alattiak közel 90 százaléka a közösségi médiában megjelent tartalmakat is számításba veszi nyaralása tervezésekor. A Facebook alap, de rendszeresen tölteni kell tartalommal, és aktív kapcsolatokat kell ápolni a kommentelőkkel.

Egyre több fiatalnak az is fontos az úti cél kiválasztásakor, hogy mennyire lesz könnyű jóféle Instagram-posztot készíteni az utazásról. Hozz létre te is saját Instagram-fiókot, és próbálj valami olyan egyedi látványosságot kínálni, amit szívesen fényképeznek vendégeid, hogy kivívják ismerőseik irigykedését.

Nem klasszikus közösségi média, de az utazásnál lényeges a Tripadvisor is, ahol turisták millió osztják meg havonta tapasztalataikat szálláshelyekről, éttermekről, látványosságokról. Ha valaki már írt rólad értékelést, fent vagy az oldalon, de ilyenkor is kérheted tulajdonosként a regisztrálásodat; ha nem, te magad is létrehozhatod a profilodat. Mindennek menetéről itt olvashatsz.

7. Digitális vendéglátás

Megcsináltad a fentieket, jönnek a vendégek. Első benyomást csak egyszer lehet tenni, így annak kiválónak kell lennie. Ha nem akarod, hogy negyedórákig álljanak a recepciónál a bejelentkezési lapot töltögetve, használhatsz például olyan megoldásokat, mint a Digitális Recepció. Egy szempillantás alatt beolvassa a szükséges adatokat a magyar és a nemzetközi okmányokból, és az NTAK-adatszolgáltatást is megkönnyíti. Értékelni fogják a vendégeid, ha nem nagy bumszlira akasztott kulccsal juthatnak be a szobájukba, hanem kártyás beléptetést kínálsz vagy ha csatlakoztatni tudják a mobiljukat a tévéhez, hogy azon nézzék meg az aznapi képeket

8. Szabadon használható számítógép

Ma már szinte mindent meg lehet oldani mobilról, de néha mégis jól jön egy nagyobb képernyő. Minimális befektetést igényel, hogy valamelyik közösségi térben elhelyezz egy szabadon használható számítógépet, amin a vendégek megnézhetik a környékbeli nevezetességeket, menetrendeket. Csatlakoztass hozzá egy nyomtatót is, hogy szükség esetén ki tudják nyomtatni az online megvásárolt menetjegyeket, belépőket.

9. Konnektor, konnektor, konnektor

Megint csak annyira triviális, hogy nem is gondolunk rá. A szobákban található konnektorokat sokszor elfoglalják az olvasó- és állólámpák, a tévé. Pedig egy négytagú családnál valószínűleg van négy mobiltelefon, egy-két tablet és/vagy notebook, néhány digitális fényképezőgép és ki tudja, mi még – és ezeket este mind tölteni kellene. Legyen elegendő számú és könnyen hozzáférhető konnektor a szobában, hogy egy élménydús nap után a vendégeid ne essenek egymás torkának, hogy ki töltheti először a telefonját.

Mondd el véleményedet a cikkről

Mondd el véleményedet a cikkről, hogy minél jobb tartalmat tudjunk írni számodra!

Írd le, mi meghallgatjuk!

Oszd meg a cikket!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hírek, események, új termékek és még sok más vár rád hírlevelünkön!

Ha szeretnél ehhez hasonló tartalmakról értesítést kapni akkor
regisztrálj a hírlevelünkre!