5 ingyenes alkalmazás a hatékony online kapcsolattartáshoz

Olvasási idő 4 perc
Telekom B2b Hellobiznisz Ho Otvos Cover

Ha csak átmenetileg is, de a hagyományos üzlethelységek és bemutatótermek bezártak. Nemcsak a marketing, de az eladás folyamatát is újra kell gondolni, és itt az ideje annak, hogy üzleti tevékenységedet digitális alapokra helyezd!

1. Messenger

Az egyik legegyszerűbb és legkézenfekvőbb megoldást két okból is a Facebook Messenger használata jelenti. Az egyik, hogy az applikáció a legtöbb potenciális ügyfél okostelefonján megtalálható, a másik pedig, hogy szöveges üzenetek váltása mellett videóhívások lebonyolítására is tökéletesen alkalmas.

Ilyen módon nemcsak a termékeiddel kapcsolatos kérdésekre tudsz gyorsan és hatékonyan válaszolni, de ha szükséges, be is mutathatod azokat az érdeklődőknek. Akár fényképek, akár videóüzenet, akár videóhívás formájában.

Mindezek mellett nagy előny, hogy a Messenger használata teljesen ingyenes, és vállalkozóként sem kell külön azért fizetned, hogy továbbra is hatékonyan tarthasd a kapcsolatot ügyfeleiddel. Ráadásul Adroid és iOS készülékekről ugyanúgy használható, mint számítógépről.

 • Pro: Egyszerűen használható és a legtöbben már rendelkeznek vele.
 • Kontra: Az új felhasználók számára a regisztráció Facebook-fiókhoz kötött.

2. Skype

A Skype hosszú évek óta az egyik legkedveltebb videóchat alkalmazás, melyet a családunkkal, barátainkkal történő kapcsolattartás mellett üzleti célokra is használhatunk. Alkalmazása lehetővé teszi, hogy ügyfeleiddel egyszerű chat, telefonbeszélgetés, vagy épp videóhívás formájában is hatékonyan kommunikálhass.

Ez kiválóan alkalmas lehet egy olyan szituációban, ahol egy adott terméket részletesen be kell mutatnod egy érdeklődőnek.

A Skype nagy előnye ezenfelül, hogy szinte bármilyen okoseszközről és asztali számítógépről is kezelhető. A platformon belül történő használata ingyenes, és egy kisebb havidíj ellenében akár nemzetközi hívásokra is használhatod.

 • Pro: Az egyik legnépszerűbb és legstabilabb videóchat-alkalmazás.
 • Kontra: Okoseszközökön kevésbé népszerű, mint a Messenger.

3. Google Hangouts

A Google Hangouts az előbb említett appokhoz hasonlóan lehetővé teszi a videóhívások fogadását és kezdeményezését, és akár többrésztvevős konferenciabeszélgetéseket is intézhetsz vele. Használatához pedig semmi másra nincs szükség, mint egy okoseszközre vagy számítógépre, és egy aktív Google-fiókra.

Az applikáció lehetővé teszi a képernyőmegosztást és a Google dokumentumok valós idejű szerkesztését is, és segítségével akár élő adást is indíthatsz közösségi felületeiden.

Ez rendkívül jó opció lehet azoknak, akik az új alkalmazásokat nemcsak kapcsolattartásra, hanem online marketing stratégiájuk felvirágoztatására is szeretnék használni. A Hangouts segítségével ugyanis bármikor bepillantást engedhetsz szakmád rejtelmeibe akár egy Facebookon, akár egy Youtube-on megosztott élő adás keretein belül.

A program ingyenesen használható, azonban a Google G Suite szolgáltatását használó vállalkozások számára több lehetőséggel, nagyobb funkcionalitással is elérhető.

 • Pro: Egyszerű kezelőfelület.
 • Kontra: Használata Google-fiók létrehozásához kötött.

4. WhatsApp

A WhatsApp olyan, mintha a Facebook Messenger testvére lenne. Nagyjából ugyanazokat a funkciókat tudja biztosítani, leszámítva azt, hogy a videóhívásokat kizárólag négy résztvevőig képes kezelni. Ez azonban az ügyfelekkel történő kommunikáció során valószínűleg nem jelent problémát, így nyugodt szívvel tudjuk ajánlani azoknak, akik a Messenger helyett egy másik, szintén ingyenesen használható alternatívát keresnek.

A WhatsApp a korábban bemutatott alkalmazásokhoz hasonlóan okoseszközökön és számítógépen is elérhető, és akár letöltés nélkül, akár böngészőnk felületén is használhatjuk.

 • Pro: Népszerű és biztonságos.
 • Kontra: Csak négy személy számára engedélyezi a konferenciabeszélgetéseket.

5. Slack

A Slack némileg másképp működik, mint a listán szereplő többi applikáció, hiszen egy teljesen különálló platform, mely a munkahelyi chat, konferenciabeszélgetések és videóhívások lebonyolítására egyaránt alkalmas.

A Slack gyakorlatilag egy jól átlátható fórum, melynek célja, hogy egyszerűbbé tegye az online kommunikációt. Ennek érdekében több különálló alkalmazás egyszeri koordinációját is lehetővé teszi. A Slacken belül Google-applikációinkat, Trello-fiókunkat, vagy Dropboxunkat is kezelhetjük.

A program nem csak iPhone-ra és Androidra tölthető le ingyen, de számítógépen is használható.

 • Pro: Több applikációt is kezelhetünk egyetlen felületen belül.
 • Kontra: Sokkal inkább alkalmas cégen belüli kommunikáció menedzselésére, mintsem az ügyfélkapcsolatokra.

Összegzés

A fentebb említett applikációk bármelyike lehetővé teszi azt, hogy a távolságtartást követelő időkben is hatékonyan kommunikálhass ügyfeleiddel. Bármelyiket is választod, mindegyik lehetőséget biztosít arra, hogy az egyszerű chat és telefonbeszélgetés mellett termékeidet is bemutathasd, akár fotók, akár videóüzenet, akár élő videóhívás formájában.

Hogy melyiket érdemes választanod, leginkább attól függ, mekkora célközönséget szeretnél megszólítani. A legkézenfekvőbb megoldást népszerűségük miatt a Messenger és a Google Hangouts jelentik. De egyszerű kezelhetőségük és alapvető funkcionalitásuk miatt gyakorlatilag bármelyiket nyugodt szívvel merjük ajánlani.

Mondd el véleményedet a cikkről

Mondd el véleményedet a cikkről, hogy minél jobb tartalmat tudjunk írni számodra!

Írd le, mi meghallgatjuk!

Címkék

Oszd meg a cikket!

  Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Hírek, események, új termékek és még sok más vár rád hírlevelünkön!


  Kijelentem, hogy elfogadom az Adatvédelmi Szabályzatot.

  Ha szeretnél ehhez hasonló tartalmakról értesítést kapni, akkor
  regisztrálj a hírlevelünkre!

   Hírek, események, új termékek és még sok más vár rád hírlevelünkön!


   Kijelentem, hogy elfogadom az Adatvédelmi Szabályzatot.